mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu mantık niye var hocam cidden dalga geçme amaçlı filan değil ciddi ciddi soruyorum.
Ben evimde rahat rahat oturmak istiyorum.
Cidden çoğu kişi avrupayı örnek gösteriyor şöyle soğukta oturuyorlar böyle soğukta oturuyorlar diye.
Kalın giysilerle evin içinde oturmak ayakların üşümesi filan niye?
Niye imkan varken sıcak sıcak evde oturulmuyor?
İklim değişikliyle mücadele mi, israf mı, cimrlik mi, sağlık için mi, parasızlık mı?
Cidden, hissedilen sıcaklık kişiden kişiye değişiyorken, kilolusu kilosuzu, kansızlık çekeni, işyerinde üşüyüp sıcak ev isteyeni, hassas derilisi kalın derilisi gibi çeşit çeşit insan varken. (küçük çocuk mevzularına girmiyorum)
Kişinin evinde rahat edebileceği sıcaklıkta oturması varken 21 dereceye ısıtın işinin mantığı nedir?

Konu evde ne kadar ısınıp ısınılmadığı değil.
Konu komşunun ısıtma kullanmaması yüzünden evin ısınmadığını iddia etmek.
Isınmadığı iddia edilen evde peteğe yakın yerlerde kısa kollu ile oturulabiliyormuş.
Eğer peteke yakın bir yerde kısa kollu ile oturabiliyorsanız o ev ısınabiliyordur.
Yok evin her yerinde kısa kollu ile oturacağım atletle gezeceğim ben hamam gibi ev istiyorum diyorsanız bunu komşunuzun yardımı ile değil daha fazla yakarak yaparsınız.
Komşunuzun evi 15 derecenin altına düşmüyorsa sizin için ekstra doğalgaz yakıp ısınmanıza katkı sağlamak zorunda değildir.
Parasını isteyen doğal gaza yatırır isteyen alkole yatırır isteyen kumara yatırır.
Ama 21 derecede ısınan bir evi 25 derece yapacağım diye komşunun doğal gaz yakması beklenmez.