Merhabalar,

Bir kaç sitem üzerinden adsense geliri sağlamaktayım. Hepsi wordpress üzerine kurulu. Anahtar kelime harici bildiğiniz üzere sıkça tartışılan "Wordpress etiketleri" mevcut. Bir çok seo uzmanı makalelerini inceledim ve bir sonuca varamadım. Kimisi zararlı kimisi yararlı diye bilgi ve deneyimlerini paylaşmış. Bende burada karşılıklı bir fikir alışverişi olabilmesi adına yaşadığım ve kararsız kalarak mecburi kullanıma devam ettiğim durumu paylaşacağım.
Sitelerimde etiket kullanımı yapmaktayım, Hem de 1 yazıya en az 10 adet ekliyorum neredeyse. Ama burada belirtmek istediğim "Wordpress hızlı index" gibi yazıya "wordpress, wordpress hızlı index, wordpress hızlı" vs gibi kafadan sallama etiketler değil de anahtar kelime planlayıcısı analizi yaparak bağlantılı olanları ekliyorum.

Örnek vereceğim site 1 yılı geçmiş her gün 5 - 10 arası makale girilen günlük trafiği 25K civarında olan bir site.

Bunun eksisi Hemen Çıkma Oranı Artışı, belki de 1000 den fazla etikette hemen çıkma 5 saniye altında. İlginçtir bazı etiketler de de 25 dakika civarına kadar fazla.
Normalde 1400 civarı makalem varken google indexim 25K civarında ( 1 Yılı deviren bir site, spam olarak listelenmedi fakat ileride etkiler mi bilmiyorum)
Artısına gelecek olursak bir tane sitemin adsense yayıncı kazancı tarafında ki 1 kasım 2021 - 17 kasım 2021 arasındaki rakamları paylaşacağım.

18 adet gözüküyor fakat totalde bu sayfalardan kazancım 45,67 dolar. Sitem yabancı bir site değil yerli site ve Türk adsense hesabı tanımlı burada dolar olarak yansıyor sadece.

Bunu paylaşma amacım; şu tabloya göre ben kârlı olduğunu düşünerek Wordpress Etiket kullanımını doğru buluyorum ve eklemeye devam edeceğim. Buna karşıt olan görüşlerinizi veya ekstra belirtmek istediğiniz konuları sabırsızlıkla bekliyorum.
Sizce Eklemek mi eklememek mi