Merhabalar, aslında bu durumu fırsata çevirebilecek en şanslı kişiler bizler olduğunu düşünüyorum. Online piyasada bu durum bir şekilde negatiften pozitife çevrilebilir. Kesinlikle bu durum iyi olduğunu savunmuyorum tabi ki çok üzücü fakat biz bazı noktalarda kendimizi geliştirerek en azından kendimizi gelir konusunda belirli bir metraja getirebiliriz. Yurt dışına ürün satışı, yurt dışına freelancer yazılım, tasarım gibi işler. Mock-up tasarımları gibi ve bu durumu çok iyi absürte edebileceğimizi düşünüyorum. Yurt dışında bu iş 50$'a yapılıyorsa biz buradan 25$'a yapabiliriz neticesinde x11 yapacak rakam bizim için her türlü daha artıda olacağımızı düşünüyorum. Ek bir fikir olarak kişilerle anlaşma konusunda sorun yaşayabiliriz yetersiz dil seviyemizden dolayı. Bunun ile alakalı da aslında bir çok kişi var forumda çeviri işleri yapan bu kişilere komisyon verebiliriz, anlaşma sağlandığı takdirde %10 mesela size vereceğiz gelen ücretten. Anlaşma sağlanmazsa şansınıza

O iş süreci boyunca iletişime geçeceğimiz zaman bize bu konuda destek olabilirler. Bundan ziyade durumu daha avantaja çevirmek için, yabancı dil bölümü okuyan öğrenci arkadaşlardan destek alabiliriz. Dil konusunda belirli bir aşamaya gelmiş öğrenci arkadaşlarda nasiplenir böylece freelancer.com gibi sitelerde iş yapabiliriz diye düşünüyorum. Maksat kendimizi kurtaralım