Merhaba,
Bir süredir nodejs üzerinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ancak siz de bilirsiniz ki yeni başlayan biri bazı şeyleri bilmediği için kodlarla debelenir durur. Bunu yaşamamak için bilgisi olan kişilerden öneri almak istedim.
1. Kullanıcılardan gelen form verilerini kontrol etmek için bir paket var mı? Örneğin giriş kısmında kullanıcı adı şifre gibi verileri kontrol edecek, veritabanına veya diğer fonksiyonlara göndermeden kontrollerden geçireceğim bir şey arıyorum. Regex ile yapılabilir ancak belki de bir paket vardır(bence mutlaka vardır) ve tüm formları kontrol edebilirim diye düşündüm.
2. Kendimi geliştirmek amaçlı yaptığım bir proje var. Belli olmaz ileride bu projeyi kullanabilirim. Alışık olduğum için ve daha hakim olduğum için mysql kullanıyorum. Mysql paketi kurdum ancak daha kolay kullanıma sahip sql sorgularıyla uğraştırmadan class üzerinden sağlıklı şekilde veritabanı işlemi yapabileceğim bir mysql paketi biliyor musunuz? Bu şart değil sadece merak ettim.
3. Yaptığım projede klasör yapısını kendime göre ayarladım ki güzel olduğunu düşünüyorum. Ancak projenin çalışma esnasında bu klasörde ki tüm import kodlarının çalıştığını, klasörlerin başarılı bir şekilde çalıştığını gösteren bir paket veya kod yapısı var mı? Projeyi başlattığımda tüm dosyalar kontrol edilsin ve import edilmeyen bir dosya varsa göstersin, eğer sorun yoksa belirtsin istiyorum. Şu an klasör yapısı şöyle
Örneğin database diye bir klasör var. İçinde 2 3 adet js var diyelim. Onları loader.js içine import ettim. Ana klasörde ki index.js içinde database/loader.js import ettim. Şimdilik yaklaşık 3 4 klasör var ve böyle bir klasör yapısı kurdum.
Harici olarak "şu paket işe yarıyor bi bak" diyeceğiniz paketleri de söyleyebilirsiniz hepsine bakarım. Önerilerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler