TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam, ilk linke tıkladım. ilk linkteki evlerin çoğu milyonluk evler.
sen 3 5 milyonluk evini 1000 tl ye verir misin? hadi verdin diyelim. (kesinlikle vermezsin adım bili biliyorum)
Yıl sonu: 12000 tl aldım. sen yıl sonu sadece boya yaptırsan 5 6 bin boyaya gider. ıvırı zıvırı 20k bakımı bulur. 3 5 Milyonluk evlerden bahsediyorum.
Bence ederine ve semtine göre fiyatlar değişir.

Kaldı ki 3 milyonluk 5 milyonluk evin bakımı agırdır. Dolabından kombisine kadar markadır.
Milyonluk diye tabir ettiğiniz evler şişirilmiş evlerdir, konu sahibi Antalya Alanya da oturuyor ben ise merkezde oturuyorum az çok piyasaya hakimim. Üst katım 2 sene önce 400 bine aldığı evini şimdi 1.4 milyona satmaya çalışıyor. Bu mu şimdi milyonluk ev ? şimdi onun yüzünden 300 bin eden dairede benimki de 1 milyon eder diye ilana koyuyor.
Bu tarz ev sahiplerine çok ağır ceza kesilmesi lazım, sebepsiz zenginleşme diyoruz buna (TL OLARAK, ULUSAL OLARAK ZATEN GÜNDEN GÜNE FAKİRLEŞİYORUZ).
Bakın gerçek enflasyon %50 civarlarında diyorlar, tamam 50% zamlansın evler ama görüyorsunuz en ev %200 zam yemiş bu adiliktir. Yani adamlar evi değerlendirirken sadece rakip ilanlara bakıyorlar.
Bu kafa yapısıyla, bu önlemsizlik ve yönetimle sittim sene ülke geriye gitmeye devam eder.