Maalesef, ülkenin geleceği açışından pek iç açıcı bir durumda değiliz.
Ulu önder Atatürk'ün şu sözünde dediği gibi; "Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir."
Günümüzde, gerek eğitim sistemi, gerekse ekonomik problemlerden dolayı biz gençler önümüzü göremiyoruz.
Bilim, sanat ve teknolojiyle kendisini geliştirmesi gereken gençler, maalesef günümüz şartlarında maddi açıdan geçinebilmek için para kazanmanın peşine düştü.
Ekonominin olumsuz etkileriyle birlikte, Türkiye'de ortalama bir standartta yaşamak bile lüks hale geldi.

Geçen sene temelli olarak Amerika'ya giden bir arkadaşımı örnek vermek istiyorum.
Kendisi mütercim ve tercümanlık bölümü mezunu.
Amerika'da garson olarak çalışıyor ve bu 1 sene içinde arabasını, ev eşyalarını, telefonunu, vb. aldı.
Yani ortalama bir standarta ulaştı.
Bu arkadaş, Türkiye'de kalsa, bu standartı 1 sene içinde yakalayabilir mi sizce?
5 sene önce fiyatı 5000₺ olan bir aracı, bugün 40.000₺ olduğunu varsayarsak; 1 sene içinde sadece aracını satın alabilecek miydi?

Uzun lafın kısası; Sorun büyük arkadaşlar, geleceğimiz elden gidiyor...

Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! Bu belli. Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol... (Mustafa Kemal Atatürk)