WhySakaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normal de bu konu gündemdeki konular & haberler kategorisine gider ama off-topic'e açmak istedim. Bizimle harbi dalga mı geçiyorlar ya da bunlar bu kelimeleri kime anlatıyorlar?

https://twitter.com/bpthaber/status/1460886757860417538

Çeyrekte dediği acaba çeyrek altın mı
Cehaletin mutluluğu her bir yanı sardığı için iki adım önünü göremeyenlerin bütünü görememesinden ve bundan dolayı sürekli kafasının karışmasından kaynaklanıyor ya .
Geçenlerde bir adam vardı örneğin televizyonlara çıkarıp çıkarıp durdular muhalifi iktidarı hepsi paranızın değeri düşüyorsa siz güçlü bir ülkesinizdir onlara boyun eğmediğiniz ve dik durduğunuz için paranız değer kaybeder diyordu sadece bu saçma göstergeye bakıp , Biz dik durduğumuz için böyle falan diyordu çünkü cehaletin mutluluğuna sahipti , Adamın cehaletini gizlemek içinde çok ülke gezdiğini Arkeolog olduğunu falan söyleyip duruyorlardı tıpkı Atatürk'ün dediği gibi lütfen şu Atatürk'ün sözünü yüksek sesle bir okuyunuz .

Alıntı
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Bir blok var ülke blokları onları senin düşmanın olarak kimliklendiriyorsun , onları bir tarafa al . Diyorsun ki bu ülkeler emperyalist bu ülkeler kafir gavur , bu ülkeler hep bizim üzerimize oyunlar oynuyor , bu ülkeler bizim hem dinen hem mili olarak düşmanımız diyorsun .

Bu ülkelerin şirketlerine her şeyini topraklarını insanını yer altı yer üstü ne kaynağın neyin var neyin yoksa peşkeş çekiyorsun , onlarla aynı birlikte ve aynı organizasyonda yer alıyorsun ve en önemlisi komşun olan ülkelere onların yaptığı saldırılarda ve harekatlarda sen onlara her türden lojistik her desteği veriyorsun ve en önemlisi onların askeri üslerine ev sahipliği yapıyorsun kendi ülkende .

Kanlı bıçaklıyım dediğin o bloktaki ülkelerle en büyük ticaret hacmine sahipsin ve adamların bir dediğini iki etmiyorsun bir şeyler oluyor olaylar farklı gelişiyor bu seferde diyorsun ki dik durduğumuz için .
KANADA Ukrayna ile anlaşmadan önce Bizim İHALARI onlar İHA yapıyordu resmen bir yer mi ne bombalandı galiba KANADA dedi ki ben sizle ilişiğimi kestim dedi biz Ukrayna'ya döndük Kanada'yı bırakıp .
O Kanada'nın bir tane altın şirketi Uzaydan çıplak gözle gözükecek kadar devasa bir çukur açmış Türkiye'de , içini de zehirle doldurmuş Altını ayırmak için .

Bu dik durmak mıdır ? Yoksa bilakis başka bir ülkenin bağımlısı devlet mi olmaktır ? Hatta uşağı kölesi .

Kanada'nın yaptığı resmi açıklama için : https://www.canada.ca/en/global-affa...to-turkey.html
O uzaydan gözüken devasa çukuru görmek isteyenlerde bir zahmet şu Google Earth'ten falan bakıversin .

Adam hem senin memleketini zehir deryasına çeviriyor , zehir sayesinde oradan buradan getirttiği altınlarla beraber senin memleketinin altınlarını çıkarıp işleyip kendine alıyor senin ülkenin insanını sadaka parasına madenlerde çalıştırıyor üstüne birde adam milletvekili falan çıkarıyor sende diyorsun ki Dik durdum dik durduk diyorsun .

Düzeltiyorum : Bu biz dik duruyoruz ondan paramız değer kaybediyor diyen adamı hem muhalefeti hem iktidarı televizyonlarına çıkarmıştır ve konuşturmuştur , çok ülke gezmesini ve arkeolog olmasını dillendirip durmuşlardır ve sürekli övmüşlerdir . Hatta muhalefet , iktidarda hem adanmışlar hem dadanmışlar var dedirtip günümüz zihniyetini de aklamaya da çalışmıştır . Çünkü bu tür saçmalıkların içerisinde sadece iktidarı yoktur iktidarı ile birlikte muhalefette vardır örneğin o Kanadalı altın şirketinin iki milletvekili vardır mecliste biri muhalefettendir diğeri ise iktidardandır isteyenler araştırıp görebilirler .

Olaya bütünüyle bakıp değerlendirirseniz bizim o bürokratlarımız milletvekillerimiz aslında birer çoban ve bizi o kafir gavur diye gördüklerimiz etimizden sütümüzden faydalansın diye çoban sıfatıyla güdüyorlar .
Çoban güttüğü koyundan mı parasını alır yoksa sürünün ve hayvanların sahiplerinden mi ?