HaberReport adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kavga çıkarıp karakolluk olurum. Böyle şeyleri severim. Bana bir şey olmaz. Memurun siciline işler. Çünkü ben de ondan şikayetçi olurum. Madem işimiz görülmeyecek, bari masa başında rahat oturmasın. Ha gün gelir karakolda da kimse ilgilenmezse o zaman işte çözüm yok
Bir vatandaş memurun siciline hiç bir şey işletemez.
Memurun sicilini amiri belirler vatandaşın şikayeti değil.
Yaptığın kavga sonrası görevli memura saldırmaktan sen daha ağır ceza alırsın, memurun görevi ile ilgili suçu mülki amiri izin vermediği sürece soruşturulmaz.
Böyle görev başında kavga yüzünden memura soruşturma izni sadece sevilmeyen amirlerinin gıcık olduğu bir memursa verilir.
Yani o masa başında rahat rahat oturur, sen ifade vermeye gidersin.

Diğer yandan devletin vatandaş ile iletişim ile ilgili bazı organlar oluşturması gerekiyor.
Ayrıca bazı memurların iş tanımında çağrı merkezi görevlisi gibi vatandaşın derdini dinlemek vatandaşa çözüm ve tavsiye vermek yok.
Yani vatandaşın derdini dinlemek veya vatandaşın derdine çözüm üretmek her memurun işi değil.
Mesela bir gümrük dairesini arayıp süreç ve mevzuat ile ilgili sorularınızı soramazsınız, mevzuatı okumanız veya bu konuda danışmanlık hizmeti verenlerden bilgi almanız lazım.
Yoksa bazı memurları telefonda geçirdikleri zaman yüzünden asıl işlerini yapamazlar.

Bu yüzden internette her yerden ulaşılabilen mevzuatı okumaya üşenip memurları telefonla arayıp ben vatandaşım bana özel anlatacaksınız derseniz ne kadar kibar olursanız olun karşı taraftan pozitif bir tavır göremezsiniz.
Devletin bu işler için de insan istihdam etmesi gerekiyor.
Vatandaşın da internette mevzuatlar her yerde bulunurken mevzuatı okumadan memurları meşgul etmemesi gerekiyor.