trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Profesyonel bir avukatla beraber eğer dosyanız kesinleşmişse itiraz ile üst mahkemeye taşıyabilir, eğer kesinleşmemiş ise anlattığınız hususların kanıtları ile beraber hakimin değiştirilmesini sebepleri ile beraber açıklamanız gerekiyor. Avukatınız şikayet mercileri ve süreçleri hakkında size bilgi verir. Buradan sonrası şahsi fikrim; Şikayet etseniz bile sonuçlarını bilerek hareket edin. Öncelikle bir daha ağır ceza mahkemesine düşme ihtimaliniz nedir? davacı veya davalı fark etmez. Avukatınız şikayet sürecini yönetmeye ne kadar gönüllü? Bu şikayetin başka müvekkilinde sıkıntı yaratma durumu var. Siz 1 avukatla çalışabilirsiniz ancak avukatınızın aynı hakime, aynı mahkeme salonuna denk gelme ihtimali yüksektir. Bu şikayet ileride olacak mahkeme kararlarında ön yargıya sebep olur mu? Hakim değişikliğine gidilse, mahkemenize yeni atanan hakim üzerinde nasıl etkisi olur? Sonuçta aynı ilin hakimleri. Olayı anladığım kadarı ile bu şekilde yorumlayabilirim. Eğer isterseniz bireysel olraak kanıtlarınızla beraber cimer üzerinden şikayet edebilirsiniz ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Maddi durumunuza ve bulunduğunuz ile bağlı olarak bilin ki hakimlerin çekindiği avukatlar hep var olmuştur. Fiyat olarak yüksek olabiliyorlar.
Hocam işte değiştirilen hakim bu olayın etkisinde kalıyor ise o kişi hakim vasfına sahip değil demektir. Ortada delil yok, kanıt yok. Adam geçmiş karşıma beni infaz ediyor. Davanın içeriğini bile bilmiyor. Ben suçlu olsam mahkeme günü hayatımın önemli sınavlarından biri varken ben gitmişim vatandaşlık görevimi yapmışım, sonra vasıfsız bir hakim çıkıp benim psikolojimi hamur edip sınava postalamış. Beni maddi, manevi her açıdan mahvettiler zaten. Kendi fikrini beyan etmek zorunda değil, etmemeli de. Ben onun asker arkadaşıyım gibi dedikodu yapar gibi konuşmamalı benimle. Fikrini soran yok değil mi? Bunları anlarım gerçekten es geçtim asıl mesele benim ifade etmediğim şeyleri hangi vicdana dayanarak yazabilir? Bu adamdan hangi davada gerçekten adalet bekleyebiliriz? Böyle hakimlerin de var olduğunu bilmek beni gerçekten üzüyor.