Samsung cihazlar, Android işletim sistemleri asla bir iOS işletim sistemi performansı vermeyecektir. Telefondan beklentiniz yalnızca batarya süresi ise, tuşlu telefon kullanmanızı tavsiye ederim. O cihazların bataryası hepsinden iyi gidiyor.

iPhone cihazlar arasında yine en uzun şarj süresi alacağınız telefonda iPhone 11'dir. Ben bu telefonu kullanıpta batarya süresini şikayet eden sadece sizi gördüm. Bizzat kendim kullandım telefonu. Normal bir kullanım sergiledim, gece gündüz oyun oynayacak zamanım yok ve bana 2 gün rahatlıkla yetiyordu. Bu sürede aldığım ekran süresi ise 12-13 saat civarındaydı.

Tüm bunların da yanına, iOS stabildir. Background'da uygulama çalıştırma optimizasyonları harika inşa edildiği için arka arkaya 40 tane uygulama açın yavaşlama ve donma olmaz. Android'de 20 tane uygulama açın, cihaz ısınmaya başlıyor. Android cihazlarda Instagrama kalite bozulmadan fotoğraf bile atamıyorsunuz. Haydi bunu da geçtim sterio ses kaybı bile yapamıyorsunuz binlerce Android telefonunda.

Amiral gemileri arasında, Samsung en son bataryası övülecek telefondur.

S9 - S10 - S11 - Note 9 - Note 10 - Note 20 cihazlarının Exynos işlemcili modellerini elinize bir alın, 4 saatten fazla ekran süresi alamazsınız. Exynos işlemcilerin kullandığı enerjiyi hiçbir cihaz harcamaz. Bu modeller arasında Note 10 ve S10e kullandım; aldığım ekran süresi maksimum 3.5 saat oldu.

Siz giriş seviyesi, işlemci performansı aranmayan, telefondan beklentisi güç ve donanım olmayan bir cihaz tercih etmişsiniz ve haliyle aldığınız ekran süresini iyi buluyorsunuz. Herkesin beklentisi sizin gibi düşük olmuyor. Bazı insanlar 4K video çekme, bu videoları düzenleme ve montaj işlemlerini cep telefonlarında yapıyor. Elinizde ki telefon, 4K bir 10 dakikalık videoyu 20 dakikadan önce kaydedemez. Beğenmediğiniz iPhone 11 bu işlemleri 2 dakika sürmeden tamamlıyor. Sizin cihazdan beklentiniz düşük diye, Samsung kral bir telefon olmuyor. Devir teknoloji devri ve böyle bir dönemde insanlar bütün işlemlerini akıllı telefonlarından yapar hale geldi. Bu kadar iş yükünün altından kalkabilecek tek telefon da iPhone'dur yine.

Özellikle Android kanalında çok övdükleri işlemcilerin iPhone işlemcileri ile olan kıyaslama videolarını izlemenizi öneririm. Snapdragon 855+ işlemcilerin 5 dakika da tamamlayamadığı video projesini, 2 nesil düşük olan A13 bionik işlemciler 2.5 dakika da tamamladı. Milyonlarca ünlü isim sırf popüler olduğu için iPhone tercih etmiyor. iPhone cihazlardan aldıkları performans ve kullanım alışkanlıklarını başka bir telefondan alamadıkları için tercih ediyor. Yazılımcıların bile %80-%90'ı iPhone kullanıyor. Bu kadar insanın bir telefonu tercih etme nedeni sadece isminin var olması olamaz. Aklınıza gelebilecek bütün akıllı telefon markalarında en az 2 cihaz kullandım ve hepsinde iPhone'u aradım. iPhone'u özlemediğim tek bir Android cihazım bile olmadı.