Sermayenizin ne kadarını bu piyasayı ayıracağınız önemli. Sizin için XXX.XXX miktar çok ciddi miktarsa hiç bilmeyen biri için riskten başka bir şey olarak görmüyorum. Kripto borsasına ilk kez giriyorsanız size göre "düşük bütçeyle" (sermayenizin maksimum %10-15iyle) alım satım ile uğraşabilirsiniz. Botlar var fakat kullanımı hakkında fikrim yok ki her ne kadar güvenli olsa/olmasa da bota parayı emanet etmek mantıklı gelmiyor. Bir sabah uyandığınızda paranıza ulaşamayabilirsiniz. Bana göre yapmanız gereken ilk şey kripto piyasasını araştırıp alım satım/ destek direnç / trend / indikatörler vs. araştırıp düşük bütçeyle test etmenizi öneririm. Udemy ya da youtube üzerinden kripto borsasına girişle ilgili videolara ulaşabilirsiniz. Videoyla öğrenilmez bu işler diyemeyiz, en azından destek direnç çizmeyi, trendleri oluşturmayı ve riski bölmeyi, tamamen tek bir kriptoya paranızı yatırmamanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Herkesin analizi farklıdır ve kendi analizinizi oturtup ona uygun pozisyon açmanız ve kapatmanız gerekecektir. Unutmayın ki piyasa her zaman yükselen bir ivmede olmayacak ve stop koymayı, kaybetmeyi de öğrenmeniz ve kazancınızı belirlemeniz, coine bağlanmamayı, hedefe ulaştığınızda çıkmayı ve hırsa kapılmamayı huy edinmeniz gerekiyor. Bazı şeyleri oturttuktan sonra indikatörleri araştırıp deneyimlemek ve kendi pozisyonunuzu oluşturmak size fazlasıyla keyif verecektir. İlk hedefiniz kazanmak değil öğrenmek olsun... Umarım yardımcı olabilmişimdir.