@SBoss;
Bak güzel kardeşim, geçtiğimiz günlerde içine düştüğüm durumla ilgili bir konu açtım. Sen de o konuyu okumuşsun belli ki çünkü konu başlığın benimkine gönderme olmuş. İnan bana, senin kumar alışkanlığından başka hiçbir kötü yanın yok. Yani borç olarak savunduğun miktar sadece 2-3 aylık ekstra çalışma gücüyle ödenebilecek bir para. Şu an senin,
ben bu parayı nasıl öderim derdine düşmek yerine, eşine her şeyi anlatabilmeyi düşünmen gerekiyor.
Sana bir şey anlatayım;
Benim baba tarafımın neredeyse tamamı kumarbaz. Çocukluğumda babamların yanına kahvehaneye yancı diye giderdim çocuk aklımla. İsmini cismini bilmediğim oyunlar, sonrasında masada dönen paralar, para yoksa paket paket sigaralar vesaire. Amcalarımdan birisi tüm malını mülkünü kumarda kaybetti ve şu an
bir başkasının tırında maaşlı şoför olarak çalışıyor. Sorsan bir daha oynar mı? Asla. Bir diğer amcamın kumar yüzünden 30 yıllık evliliği bitti. Yani sözün özü, kumarla ilgili şahit olduğum tüm hayatlardan örnekleri sana buraya yazmak isterdim.
Şimdi gelelim bana;
Çocukluğumdan bu yana bizzat kendi akrabalarımda
kumarın etkilerini gördüğüm için, ben de başıma gelenleri ön görebiliyorum. Dolayısıyla, elime iskambil kağıdı almış değilim. Okey oynamayı bilmem, tavla oynamayı bilmem. İddia desen zaten anlamam, futbol bile ilgi alanım değil. O yüzden senin yapman gereken tek ama tek şey,
gerekirse şehrini değiştirerek bir şeylere başlaman. Bak ne güzel evlisin, hayat arkadaşın var. Yani ömrünün kalanı artık
ailelerinizle değil, hayat arkadaşınla birlikte geçecek. Odağını tamamen eşine, geleceğine ve doğacak çocuklarına ver. Helal kazan, helal harca...
Benim konumu bir kez daha oku, haline şükret güzel yürekli kardeşim;
https://www.r10.net/off-topic/301137...layacagim.html