Selamlar arkadaşlar. Bu ekstra bir eklenti değil. Whatsapp'ın Business API'si ile çalışır. Orada eklenen düğmeler vb. materyaller, business Api ile oluyor ve ne yazık ki Whatsapp'a başvuru yapıldığında sizi çözüm ortaklarına yönlendiriyor.
Buradaki sayfada yer alan iş ortakları bu ve buna benzer işlemleri yapabiliyorlar. Bireysel olarak Whatsapp'a api başvurusu yaptığınızda, bırakın bireyseli ben kamu kurumu olarak başvurdum yine de iş ortaklarına yönlendirdi. Otomatik olarak mail geliyor zaten.
İş ortaklarının sayfalarını ziyaret ettiğinizde de aylık 50 $ civarında bir ücret alıyorlar.
Adamların ellerinde api bilgileri olduğundan dolayı resimde görülen butonları ekleme, otomatik cevap, sipariş takibi, kargo takibi, durum değişikliklerinde otomatik mesaj gibi bir sürü özelliğe ekleyebiliyorlar.
API elimizde olsa daha çok çeşitlilik (tüm sistemlerle entegrasyon), varyasyon yapılabilir. Türkiye'de bu işi yapan firmaların bir çoğu, az önce verdiğim sayfadaki iş ortaklarından bayilik vb. alıyorlar.
Ben bu konuyu zamanında hem çalıştığım kurum hem de bireysel olarak bir uygulama geliştirerek pazarlama yapma amacı ile araştırmıştım.
Fakat yine de gözümden kaçan farklı bir yol varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.