Euro bölgesi ortak para birimi ve birliğin ülkelerinin piyasalarında kullanabildiği para Euro , Türkiye ise Euro bölgesi ülkesi değil parası TL .
Euro para birimini haksız yere kullanan ama antlaşma yapıp piyasalarında Euro kullanan bir iki ülke var hatırlamıyorum şimdi onları .
TL ile mi maaşını alıyorsun saymadığımız bakanımız , Yeme içme barınma yani temel ihtiyaçlara bakıp bir asgari ücretli çalışanın aylık ve saatlik kazancına bakıp bu açıklamayı yaptığınızda aradaki uçurumu sağır ve kör sultan duyacaktır görecektir .
Benzini ihraç mı ediyorsun hayır ? Benzini üretip varile mi koyuyorsun hayır ? İç piyasanda faydalanmak için benzini ithal ediyorsun ve o benzinin maliyetini kendi para birimin TL ile karşılıyorsun yani TL kazanıp kazandığın TL kaç Euro veya Dolar ediyorsa o kadar temin edebiliyorsun .
İki araç düşün ikisi de aynı marka model ve ayda 1.5 depo bitiriyorlar birisi Alman'a birisi Türk'e ait , 45 litrelik depo diyelim .
Bir asgari ücretli Alman bunun için 67 Euro veriyor maaşından , Bir asgari ücretli Türk ise maaşından bunun için 450 TL veriyor .
Alman'ın arabasının aylık benzin giderine ödediği para çerez parası hatta sakız parası olmuş oluyor , Türk'ün ödediği paraysa onun için hayat memat meselesi oluyor .
Türkiye'de Almanlar yaşamadığına göre ve Türkiye Almanya'nın bir ili ilçesi olmadığına göre Türkiye'deki benzinden faydalanan ve kullanan Almanlar olmadığına göre .
Türkiye'deki benzinler Türkiye'de yaşayan Türkiye vatandaşlarının kullanımında ve tasarrufunda olduğuna göre ? Türkiye'de yaşayan Türkiye vatandaşları Türk lirası denilen TL ile kazandıklarına ve benzine TL ile ödeme yaptıklarına göre ?
" Akaryakıt fiyatları Avrupada 1 Euro civarında, bizde de 1 Euro civarında . " , Her köyün bakkalı Ankara'ya yolu düşse onu tutup bakan yapmışlar .
Oldu olacak Sterlin Bahreyn dinarı Kuveyt dinarı falan onu baz alıp deseydiniz , Kuveyt dinarı 23 TL idi galiba benzinin litre fiyatını 23 TL yapıp sonrada bizde de 1 Kuveyt dinarı , Kuveyt ülkesinde de 1 Kuveyt dinarı deseydiniz .
Rica ediyorum her köy bakkalını Ankara'ya yolu düşünce Bakan yapmayın rica ediyorum .
Şimdi bu sözünüzden de bakana hakaret var diyerek sizi de banlarlar hocam. Beni 3-4 gün banladılar. Çünkü maaşlarını dolarla almıyorlar.