henüz adsense ile bir işim yok ama search console ve analytics'ten şu anki vaziyeti aktarayım.
yaklaşık 10 günlük bir süre içinde gösterim grafiği artışa geçmiş durumda. öncelikli hedefim 157 olan gösterimi 1600'e, ardından 16k ya çekmek.
oluşturduğum bir içeriği şu an için çok sayıda aktif kullanıcısı bulunmayan ancak yarınlarda adını duyuracağını düşündüğüm bi projenin forumunda paylaştım. refferal, sadece oradan erişenler. organic erişim de oluşuyor gibi gibi.
içeriklerin ortalama kelime sayısı 300-400. olabildiğince 300 kelime üzeri oluşturmaya gayret ediyorum. seo odaklı çalışmayı sadece anahtar kelime üzerinden 1-2 defa oluşturup, geri kalanı kullanıcı deneyimi olarak kurguluyorum. özellikle seo uygulayacağım diye yazıyı saçma sapan etiketlere boğmak yerine, ihtiyaç duyana ihtiyacını karşılama odaklı paylaşım sunuyorum. hedefim seo ile bi yerlere gelmekten ziyade, sitedeki kullanıcı deneyimini iyi seviyelerde tutarak, onların yarattığı sirkülasyonla bi yerlere gelme. o sirkülasyon, ilgili etiketlerde zaten idare eder bi noktada tutacaktır konuları. zaten google aramalarından ziyade sosyal medya kanalları üzerinden kitle oluşturup, bu kitleleri siteye bağlama odaklı düşünüyorum projeyi. ekşi sözlük / forum mantığı.