İlk battığımda bankalar o kadar taciz etmeye başlamıştı ki intahar etmeyi düşündüm. Telimi değiştiriyodum akrabalarıma ulaşıp rezil ediyorlardı. Ne uyku ne yemek... En son ev sahibi evden attı beni, babamla da aram kötü dönecek yerim yok cebimde 200 tl para var. Yatılı iş ne olur diye düşünürken otelde animatörlük buldum. Aradım konuştum gece parkta yattım. Bindim ertesi gün gittim. Turizm bölgesi ya dediler niye böylesin? Anlattım, lan dediler canını mı alacaklar ara param yok de. Ertesi gün tüm bankaları aradım. Dedim durumum yok yasal prosedür neyse uygulayın. İnan bir hafifledim. Yok ki neyi alacaklar. Neyse 4 senede borcu bitirdim. 6 ay animatörlük yaptım biriktirdim parayı. Sonra tekrar şirket şu bu derken ödendi bitti. Ha iyi mi oldu? Olmadı yine battım. Siyasi sebeplerden dolayı. Bu arada Antalya'da girdim pandemiye mahvetti beni her şeyim gitti. Şimdi Ankara'ya döndüm. Birde çocuk oldu. Yine yaparız. Yaptık, yine olur. Rahatça nefes al yat uyu. Bu arada kimse mal sahibine kızmasın, Antalya orası acıma duygusu yoktur oranın. Düştün mü bitersin. Lanet ettim oraya Anadolu mis gibi.
Allah hepimizin yardımcısı olsun hocam. Geçirdiğiniz bu zor günlerin üstesinden gelmiş olmanız beni mutlu etti. Evet, ne yazık ki Antalya'nın hiç acıma duygusu yok. Elbet ben de bunun üstesinden gelip şehrimi değiştirmeyi istiyorum.
Ağzında o güzel Dualar olunca her şey çözülür abi, sağlığın yerinde Allah'a şükür 21 yaşındayım bundan 6-7 sene öncesi hiç durumumuz yoktu bi riske girip krediyle ev aldık niye girdik bilmiyorum o 3 sene içinde neler çektik bi bilsen Tavuk yemeği gelince karşımıza sanki ziyafet veriyoruz gibi oluyordu tavuk bulamazdık borcumuz var diye 14 yaşında çalışmaya başladım okulu bıraktım,o riski göze alıp borcu bitirdik hep dua ettik bu zamanda geçer diye, şimdi ne mi? Babam pazarcılığı bırakıp bize Çanta İmalat dükkanı açtı 3-4 senede İstanbul'da abime bir ev aldık bitanede araba kendimize göre köye kendimize ait ev yaptırdık İstanbul'un güzel yerlerinden Pazar aldık, Allah'a şükür her şey düzeldi riske girip delilik yaptık oldu ama kader bu belki yarın iflas edicez bilemeyiz nasip bu işler abi yeterki isyan etme.
Batuhan kardeşim, ben de senin gibi yokluğun da, varlığın da alasını gördüm. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Çok güzel bir yol çizmişsin kendine kardeşim. Dediğin gibi, isyan etmiyorum. Yeniden başaracağıma adım gibi eminim.
@alfonzofaruk; bir görüş bu arkadaşla. Hayatını değiştirmek için bir dokunuş yeter.
İyi niyetiniz için çok teşekkür ederim hocam. Heyecanla bekliyorum.
Sizin gibi en diplere düşmüşlüğüm var.
Şu an ne hissettiğinizi, ne düşündüğünüzü inanın en iyi , ben ve sizin gibi durumunuzu yaşayan insanlar içtenlikle sizi anlıyor.
Dipten çıkmak için asla kendinizi arebesk moda sokmayın. (moda girerseniz, daha da dibi boylarsınız.)
Pozitif düşünün ve devamlı her şeye pozitif bakın. (pozitif enerjik müzikler dinleyin)
%1 'lik kesimin içindesiniz, inişiniz ne kadar derin, çıkışınız o kadar da yüksek olacak

)
Mücadeleye devam!
Tahliye kararından sonra 1 hafta kadar yatağımdan çıkmadım, düşündüm, plan yaptım. Dediğin gibi pozitif düşünerek ayakta kalmaya çalışıyorum. Çıkışımın yüksek olması için tüm gücümle gayret edeceğim, Aynen mücadeleye devam.
Hocam hiç vakit kaybetmeden bildiğin işi tekrar yapmaya çalış. Biraz daha ufak bir dükkandan başla. Normalde 12 saat çalışıyorsan, 18 saat çalış. Varsa ailen, akraban ya da güvendiğin kimseler, 24 saat bile çalıştırabilirsin dükkanı. 500 bin lira çok bir para değil, hiç kaygılanma ödenir.
Şu an bunu tekrar yapabilmeme imkan yok ne yazık ki hocam.
Gecmis olsun dert etme kardesim toparlarsin depresyona girilirmiymis diye kendi kendime dalga gecerdim taa ki kendim ciddi bir sey kacirinca tam 12.1 milyon$ kacirdim 3 ay depresyon gecirdim sakinlestiricilerle yasiyorum artik zaten sinir hastasiydik saglik olsun hayat devam ediyor bir sonraki firsatlara bak .
Bana uygun olan tüm fırsatları değerlendireceğim.
Geçmiş olsun hocam Allah yar ve yardımcınız olsun umarım her şey gönlünüzce olur düzeltirsiniz durumunuzu umudunuzu kaybetmeyin dua edin
Umudumu kaybetmedim hocam, elbet bir yol bulacağım.
Çok ama çok etkilendim ben şuna inanıyorum inanırsan başarırsın.
Ben başaracağıma inanıyorum, teşekkür ederim.
Geçmiş olsun diğer yandan da helal olsun. Pandemi hepimize zor zamanlar yaşattı. Çok güzel cirolar yapmaya başlamışsınız gerçekten milyoner olmaya gitmişsiniz. İkinci üçüncü şubeler. Tekrar başlarsınız sahip olduğunuz bilgi ile yatırımcı da bulabilirsiniz.
Bir işletme nasıl cirosunu artırır, paket servisin incelikleri nelerdir, kar/zarar ilişkisi, personel yönetimi vesaire bir işletme içerisinde aklınıza gelebilecek tüm detaylara ziyadesiyle hakimim. Gereken sermayem olsun aynı çapta bir restoranı yine kısa zamanda oluştururum ama şu an buna ne maddi, ne de manevi şekilde hazır değilim.