Az evvel bitirdim teknoloji ve gençlerin üzerindeki etkisi benzerinden bir makale yayınladım. Sende üstüne gelip bu konuyu açtın. Tesadüflere inanmam nasiplenecekmişsin.

Öncelikle dijital bir diyet uygulaman gerekiyor. Online dünyadan kendini yavaş yavaş çek.. Çünkü tüketime aç bir insanlık olduk çıktık. Hiç bitmiyor.. Her gün yeni bir dizi, film, oyun ya da herhangi bir şey ortaya çıkıyor. Bitmiyor bitmiyor.. Bitmeyecek de.. İlk önerim sana günlük 1 saat kitap oku.. Kitap bulamıyorsan ben yollarım sana.. Sonra kitap okuma süresini biraz daha artır. Kitaplar kelime hazneni geliştirirken diyalog konusunda yardımcı olacaktır pek tabii zamanla..

Birisiyle konuşurken rahat ol karşıdaki de insan senden farklı değil.. Şöyle söyleyeyim.. Konuşurken heyecanlanıyorsan öncelikle kendine komut vermelisin. Dur sakin ol ve düzgün konuş de.. Ne söyleyeceğini herkesten emin ol daha iyi biliyorsundur.. Çok genç tanıdım senin gibi.. bilgi yüklü ama insanlarla diyalogta etkisiz.. Bunu ancak sen başarabilirsin.. karşıdaki insan senden üstün değil.. Üstünlük farklı bir konu ve İslami açıdan takva ile ilişkilidir. Sen önce kendine güvenmelisin ve özgüven aşılamalısın.. İstediğin kadar psikolog gez hepsi benzer şeyler söyler.. Gerek yok.. Ailen tıpkı diğer aileler gibi bu tarz konulara önem vermez çünkü hayatı idame ettirme çabasındadırlar.. Yine hükümete atıp tutacağım haklı olarak; şartları düzgün kılabilecek kadar samimi olsalardı aileler yavrularına daha iyi bir birey olmaları için olumlu davranışlar sergileyebilirlerdi.. Yani yalnız değilsin senin gibi çok gencimiz var.. Daha kötüsünü düşün ve önce kendine güven..