digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim Bilimi konusunda bilgi sahibi olmadan eğitim yöntemi konusunda yargı dağıtıyorsunuz arkadaşlar.
El yazısı beynin dikkat ve hafıza bölümlerini aktive eden bir eylemdir.
El yazısı ile not tutmak, klavye ile not tuttmaktan ya da hiç not tutmadan sadece dinleyerek edinilen bilgiden daha kalıcı öğrenme sağlar.
El kullanma becerisi insanı insan yapan, beynin en yüksek kapasiteli becerilerinden biridir.
Eğitimde kesinlikle el yazısı kullanmak ve kullandırtmak gerekir.
Özellikle DİL eğitiminde el yazısı kesinlikle kullanılmalıdır.
Bilgisayar programlama da yeni bir DİL öğrenimidir ve akademisyen kesinlikle doğru bir iş yapıyor.
Programlamanın temelleri ismindeki bir ders temel olarak teorik bir derstir ve bazı temel teorik kavramlara hakim olmayı amaçlıyordur.
Bu dersin amacı pratik olarak bir kod yazıp çalıştırmak değil, programlama ile ilgili temel kavramların ne işe yaradığını öğrenmektir.
Bu forumda hiç bir teorik eğitimi, kavramsal eğitimi olmadan pratik bir şekilde daha önce gördüğü kodlara benzer kodlar yazabilen adamlar var.
Ve bu adamlar temel kavramlara hakim olmadıkları için kendilerine öğretilen programlama desenleri içinde kod yazabilirler ama yeni bir programlama deseni geliştiremezler.
Yani teorik bir ders ile pratik bir dersi bir birine karıştırmayın.
Ve el yazısı ile öğrenmenin klavye kullanarak öğrenmekten çok daha kalıcı olacağını unutmayın.
Hiç unutmam MYO'da ilk senemde vize sınavında 3 sayfa kağıda kod yazmış vermiştim. O zamanlar 'böyle iş mi olur' derken o bugün kodların büyük kısmı hala aklımda. Kesinlikle katılıyorum.