Filleri küçükken kazığa bağlarlar fil kaçmak istese kaçamaz küçücüktür , büyür büyür büyür büyür ama kazık aynıdır istese kazığı söküp atar özgürlüğüne koşar ama yapmaz .
Sonuç olarak filler artık ehlileşmiştir onların ipini tutan sahip kimse ona hizmet ederler , dediklerinizde sonuna kadar haklısınız bu kafa yapısı da tıpkı bu fil örneğinde olduğu gibi değişmeyecek .
Çünkü insanımız çok zayıf onları bir filin böyle kandırılması gibi binlerce kez kandırmak kolay oluyor .
Eskiden bizim modellerimiz vardı bilirsiniz alanında öncü eğitimli nitelikli bir kaç dil bilen tanınmış rol modellerimiz .
Şimdilerdeyse rol modellerimiz ilkokul mezunu lise mezunu vatan millet naraları atan herkese kişisel gelişim kendinizi geliştirin nutukları atan ama aslında cahilin kıt akıllının önde gideni olan havalı pozisyonda çalışan unvanı olmayan ama o pozisyonda çalışıyorum o zaman o unvanım var diyenler .
Bir arkadaşım vardı örneğin kendisine 3D artist , CEO icra kurulu başkanı , Modelleme uzmanı falan diyordu ama kendisi açıktan Lise mezunuydu ve bilin bakalım hangi cemaate mensuptu ve hangi medresede eğitim almıştı ?
komik olmaya çalışmıyorum , Makinaların kartlarını yaptırdığınız firma varsa siz orada niye varsınız anlamadım ARGE müdürü Teknisyen olarak acaba ?
Araştırma Geliştirme müdürü bir lise mezunu teknisyen olarak siz kart üretemiyor musunuz devre falan basamıyor musunuz devre çizimi bastır devre elemanlarını monte et varsa mikroçip programla işlemcide olur yapamıyor musunuz yada teknisyensiniz madem o kadar da o işletmedesiniz tekniker teknisyen falan tamir edemiyor musunuz ?
Ne gerek var sizin göreviniz ARGE müdürü olarak hava atmak ve imza çakmak gidip firmaya yollamak bu sizin uzmanlığınız .
Ben olsaydım ne yapardım söyledim size Mikroçip programlama işlemcide olur programlama devre yapma devre bastırma çizdirme devre elemanını monte etme kart yapma firmaya ver oh .
Her mesajlarımı alıntıladığınızda üretime dair bilgilerinizin detayıda çıkıyor, öncelikle makine sadece karttan ibaret değil ve biz ayda 1-2 adet makine üretmiyoruz, her üretimi biz yapmaya çalışsak milyonlarca TL yatırım gerekmektedir ki sadece talaşlı imalat ve kesim makinelerinin maliyeti 2020 yılında yazın alınan teklifte 15 milyon TL civarındaydı bunların kesme takımları, çalışan ücretlerini saymıyorum, ve hepsinin kendisini amorti etmesi için 7/24 çalıştırılması gerekmekte imalatımızda bunu desteklemez inanılmaz bir stok fazlası elde ederiz. Aynı şekilde kartlar içinde geçerli her ay yeni makine çıkmadığı gibi makinelerin hepsindede aynı yazılım kullanılmakta,kart üretimiz ayrı, otomasyoncumuz ayrı çalışıyoruz, sadece pano montajcılarımızı, mekanikçilerimizi ve servis elemanlarımızı bünyemizde bulunduruyoruz. Biz ben düşüncesinden çıkıp tedarikçilerimizde biz düşüncesi içerisinde çalışıyoruz. Argemizde endüstriyel ve mekanik tasarımlar üzerinde çalışılıyor, elektronik sistemler tedarikçilerimizin sizin gibi egomanyası olmayan mühendisleri ile birlikte oluşturuluyor fikir alışverişi yapılarak. Siz ayda 1-2 makine olarak düşünürsünüz biz yılda çeşitli 1500-2000 adet makineden konuşuruz, düşüncelerimizde fikirlerimizde farklı karşılıklı olarak ispat yapmaya gerek yok.