Öncelikle teşekkür ediyorum şu yorumum yanlışlıkla silinmişti .
Alıntılamayacağım isteğiniz üzerine sorun yok kızmayın özür dilerim eğer sizi kırdıysam .
Office dediğiniz şeyi ben biliyorum hatta kullanmayıp onun yerine MS OFFICE değil LIBRE OFFICE kullanıyorum .
Sürekli elinizin altında olması gereken OFFICE diye tabir ettiğiniz bir şeyi bir Mühendise soramazsınız öyle OFFICE biliyor musun diye hiç bir alakası yoktur işle .
Radius seninle bu konuyu konuşmuştuk bak o konuşmalardan bir alıntı :
Toparlarsak benim size söylediğim bütün doğru şeylerin sağlaması doğruluğu ilerleyen süreçte diğer üyelerin yazdığı yorumlarla kesinlik ile doğrulanmıştır görüldüğü üzere .
EXCEL 'de hazır formüllerin çok ötesinde dudaklarınızı uçuklatacak şeyleri pekala yapabilirim bildiğim bir kaç yazılım / programlama diliyle .
EXCEL , POWERPOINT , ACCESS , WORD , DRAW bunlar neyse ...
Mühendis teknisyen tekniker kavgası değil bu , Lise diplomasıyla müdür oluyorsunuz Arge müdürü ve bunu paylaşıyorsunuz .
Radius bu olay kavgaya girmeden sadece sana yardımcı olmak için şunları söyleyeyim .
Gördün , Dün konuştuklarımızı ilerleyen süreçte foruma yazılanlardan tatbik ettin doğrulatmış sağlama yapılmış oldu .
Her sana ben çok bilgiliyim ben şu şu unvanlara sahibim diyenin kendini geliştir yeni mezuna şunu şunu vermezler bunu bunu şey etmezler diyenlere kulak asma .
Yok ben kendimi geliştirdim bak benim unvanım bu ben bu unvandayım çünkü ben oradan buradan duyduğum havalı sözleri seni etkilemek ve tatmin olmak için söylüyorum ve sen beni öyle gördükçe ben deliriyorum diyeni düşünüp adamlar doğru diyor diye düşünme böyle yanlışa düşme .
Yoksa işte böyle MS OFFICE ustası dedesinin ninesinin torpiliyle veya anadan babadan lobiden şurdan burdan uzatmayayım biliyorsun Türkiye'deki sistemi işte .
Eğer illa kalıba sokacaksak bende şöyle bir şey yazacağım sana radius .
Ben Ordinaryüs Mars Yüksek Genel Müdürü Mehmet Fikri Tandoğan , Radius sana ne maaş verirlerse kabul etmeni kendini geliştirmeni ve işyerinde kendini göstererek sonra yeni bir iş bulursun zaten bunu öneriyorum .
Yeni mezun tecrübesizler bir şey kazandıramıyor ne yazık ki işyerinde öğrenirsin böyle şeyleri ben Mars Yüksek Genel Müdürü Mehmet Fikri Tandoğan .
Halbuki ben ilkokul mezunu ama babası şu partiden dedesi şu cemaatten ninesi milletvekili torpille kayırmayla oraya gelmiş bana öğretilen rutin işlemleri misal şu olabilir senin işin sadece gelen evraka imza çakmak bende öyle yapıyorum gelen evrağı imzalıyorum tek görevim bu .
ben size ünvanım ile şov yapmadım, herkese her şey sorulabilir çünkü türkiyedeki eğitimin durumu ortada önceden bir teknik personel(mühendislik tekniker teknisyen diye ayırmıyorum) okulundan mezun olduğunda tam olarak mezun olurdu eksiksiz, sektörde karşılaştığım mühendiste öyleydi teknikerde teknisyende fakat eğitim sisteminin bu hale gelmesinden dolayı herkes her şeyi sorabilir. Siz bizden 4 yıl daha fazla teori eğitim aldınız diye biz eğitimsiz olmuyoruz, kimseyede düşmanlığımız yok hala büyüklük göstergesi peşindesiniz, siz imzanızı atmaya devam edin biz endüstri 5.0 yolunda inovasyon yapmaya devam edelim.
Alıntı
Bu eğitimli insanlara olan büyük düşmanlığın kaynağı bu ne yazık ki .. aç ve susamışlar ki eğitimli insanlara düşmanlıkta birleşerek onları aç zayıf güçsüz hakir işe yaramaz görerek bir tatmin arayışında oluyorlar .
İşte Yeni Mezun Mimara ilkokul mezunu adamın çaycılık yaptırması vesaire gibi burada arkadaşımızın anlattığı örnekte buradan gelir .
Ben teknik personelin tamamını diğer personellerden üstün görürüm ve yanımda olan tecrübesiz teknisyeni teknikeri mühendisi farketmeksizin kimse kimseye ne çay yaptırabilir ne bulaşık yıkatabilir.
Redius; Sana tavsiyem, yukarıdaki arkadaşla tek bir konuda hem fikir olabildik, teklif edilen tutarı kabul et, zamanla %50 ihtimalle girdiğin firmada yükselirsin veya çok daha iyi bir iş teklifi alıp hak ettiğin tutarları kazanıp mesleğini icra edersin. Tek bir ricam bu arkadaş gibi ben MÜHENDİSİM diye bağırarak gezmemen, istanbula gelirsen mutlaka bana mesaj yolu ile ulaş yardımcı olmaya çalışırım.