Bunu ayrı şekilde yazmak istiyorum benim diplomalarımda radius hep aldığım unvanlar sıralanır ve başın da if applicable der yani ben o havalı unvanları kullanmaya yetkili kişiyimdir .
Bazılarının denetimi sıkıdır bazılarının esnektir o yüzden öyle hakkı olmadan unvan cakası satanlar aile şirketi değilse bu soruşturma sebebi falandır böylede bilgin olsun .
Ben seni kandırmadan kendimi çok farklı gösterip dediklerimi kabul ettirmeden yardımcı olmaya çalıştım tavsiyem bu kötülüklerden uzak dur dediğim gibi ihraç et yurt dışı iş yap yabancıya ürün sat öyle öyle kendi ekmeğini kazan .
Çünkü senin ekmeğine herkes kan doğrayacak senin memleketinde .
Lise mezunu değil ilkokul mezunu insanlar sana hayat dersi verecek kendilerini ordinaryüs profesör olarak tanıtacak sende garibim ilkokul mezunu adamları ordinaryüs profesör sanacaksın .
İlkokul mezunu ordinaryüs profesör bana kendimi geliştirmemi yeni şeyler öğrenmemi bu sayede onun gibi olabileceğimi söyledi o zaman öyle yapmayalım diye düşüneceksin sonrada acı gerçek suratına tokat gibi inecek .
Meğerse senin ordinaryüs profesörün aslında bir ilkokul mezunu bir cemaatten birisiymiş sende o kadar uğraşacağına bir cemaate girsen sende olurmuşsun .
Tekrar söylüyorum : Yabancı dilin var yoksa geliştir ve sürekli pratik yap yabancılarla sürekli iletişimde ol yazılım sat proje sat bir şeyler yap dolarla para kazan ihraç yani .
merhaba, mesajımı alıntılamışsınız cvp verir gibi ama ben size yönelik bir yazı yazmamıştım. attıgınız mesaj varsa onuda okumadım açıkcası.
Söylediklerinize gelince tabiki haklısınız ve hatta günaydın diyorum, vakti geldi değil 15 yıldır dolar kazanıyoruz.
Eğitiminiz ve mesleğiniz ne bilmiyorum fakat Kendimde mühendislik mezunuyum (15 yıl oldu)+ iş güvenlik uzmanıyım + Security expertim.
Buna rağmen mesleklerimin hiçbirini hiçbizaman yapmadım yeri geldi asgari ücretle farklı sektörlerde yıllarca çalıştım, fakat herzaman kendimi geliştirdim, Birçok dilde yazılım bilgim vardır, birçok bug bounty ödüllerim var ve hep netten kazandım. Bunları yazıyorum, konu sahibide kendince çok haklı fakat sadece mühendislikle kalmasın. Yaşı muhtemelen genç bir arkadaşımız, Kendini geliştirmesi ve atik olması gerekmekte.
Bu alıntı meselesi hakikaten karmaşıklaştırıyor alıntıyı cevaben yapmadım alıntı içerisinden yararlandığım okuduğum için orası kaynak şeklinde düşündüm .
Örneğin Radius burada ne kadar güzel bir sağlama örneği paylaşılmış :
" Kendimde mühendislik mezunuyum (15 yıl oldu)+ iş güvenlik uzmanıyım + Security expertim. Buna rağmen mesleklerimin hiçbirini hiçbizaman yapmadım
yeri geldi asgari ücretle farklı sektörlerde yıllarca çalıştım "
Para kazanması gerek sermaye biriktirmesi gerek , hayatını idame ettirmesi gerek , ihtiyaçlarını karşılaması gerek haliyle mesleğini icra edemiyor sistem yüzünden ve ne oluyor az önce alıntısını yaptığımız arkadaşımız gibi eğitimli deneyimli tecrübeli insanlar başka mesleklerde asgari ücretlere niteliksiz ve vasıfsız çalışıyor , ilkokul mezunu lise mezunu vasıfsız niteliksizde ultra ordinaryüs profesör yüksek müdürü olarak hayatına devam ediyor . Çünkü o Türkiye'nin sisteminden .
Arkadaşımızda bunu öneriyor , yabancı dilini ve yazılım geliştirebilirsin , yazılım öğrenebilirsin donanım satamayacaksan üretemeyeceksen kartlı devre sistemler falan ürünler üretemeyeceksen sermayede yoksa o kadar yazılım öğrenip yabancılara yazılım sat dolarla para kazan kimseyle muhatap olmadan rahat rahat paranı kazan .
@Protex; haksızmıyım protex kimseyle muhatap olmadan yazılım geliştirip ihraç etmek yabancıya satıp dolar kazanarak TL esaretinden kurtulmak ve en önemlisi maddi manevi zarara uğramamak borca girmemek yabancılara sat ürünlerini internet üzerinden mini bir şahıs şirketiyle hatta büyütürsen senin yurt dışına vizeler alman seyahatler yapmanda kolaylaşır oraya yerleşimde yaparsın ofiste açarsın hatta oralara gitmeden oralarda posta kutusuyla numarayla + muhasebe paketiyle şirkette açarsın yahu sırf bunu yapan bir devlet vardı çok iyi hatırlıyorum Avrupa'da bir arkadaşım onla şirket kurmuştu .