Teşekkürler cevap için. Çok fazla araştırma yapmadım henüz. ilk olarak amerika'ya baktım 8-10bin dolar arası 6 aylık eğitim. kira ve geçinme de bir o kadar pahalı olacaktır. O yüzden amerika dışında daha uygun alternatifler var mı diye merak ediyorum. Ülke kısıtlamam yok. Güvenli bir yer olsun yeterli. Kendim türkiye'deki işlerimi devam ettireceğim gittiğim yerde iş imkanı olması vs. önemli değil.
Türkiye'de kazandığınız ücret orada masraflarınızı karşılayabilecek seviyedeyse problem yok o zaman içiniz rahat olabilir.. Ama 6 aylık eğitimler 8-10 bin kim diyorsa yalan söylüyor.. Size diyorum, okullar ile birebir iletişime geçin ne forumlarda yazılan yazılara, nede danışmanlık firmalarının blog sayfalarında yazdığı fiyatlara aldırış etmeyin. Ben size söyleyeyim, 1 yıllık dil okulu için alabileceğiniz maksimum rakam 7-10 bin$'dır. Bunu da peşin olarak değil, aylık aylık hatta haftalık olarak bile ödeyebilirsiniz.
O yüzden böyle bir yola girdiyseniz ve kararlıysanız blog yazılarından daha fazlasına ihtiyacınız var..
Güvenlik konusunda problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Irkçılık belki yaşayabilirsiniz ama bu sizi rahatsız edecek cinsten olmaz. 1000/1 belki..
Yaşam giderleriniz için bence büyük marketlerin online sitelerini inceleyin ne ne kadar, kaça satılıyor diye diğer giderler için de facebook marketplace size fazlası ile yardımcı olacaktır. ( Eşya, ev kiralama, araç satın alma, telefon vb.)
NOT: Gitmeye karar verdiğiniz eyaletin web sitesine girerek göçmenlik yasalarını inceleyin. Amerikada göçmenlik yasasını kapsayan bildiğim kadarı ile 5-7 arası eyalet var. Geri kalanlarda ırkçılık ile karşılaşmanız muhtemel. ( Rakama tam hakim değilim, aklımda kaldığı kadarıyla söyledim. Detaylı araştırırsınız.)