Merhaba, sorularınıza bilgim dahilinde cevap vereyim hocam..
Öncelikli olarak dil eğitiminizi almak istediğiniz yer neresi? Sanıyorum ki amerika.. Eğer farklı bir bölge düşünüyorsanız onun için de yine yorum olarak ekleme yapabilirim (bilgim dahilinde) bu yorumda amerika üzerinden gidelim..
Öncelikli olarak dil eğitimi almak için herhangi bir aracı kuruma ihtiyacınız yok. Bireysel olarak okullar ile doğrudan iletişime geçebilir, burada ki okullar ile gerekli mail iletişimini sağlayarak aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilir, cevap alabilirsiniz. Aklınıza gelen iğne ucunu bile sormaktan çekinmeyin her birisine tek tek üşenmeden cevap veriyorlar.
Burada kendinize sormanız gereken soru şu ; hangi bölgede ki dil okuluna gideceğim.. Burada bölge tercihiniz olacak , genel olarak amerikanın her eyaleti pahalı. Doların 10 TL olmasını da göz önünde bulundurursak bundan sonra eyaletler arası cebinizde en fazla 200-500 dolar fark olacaktır yaşamınızı sürdürmeniz de fazlası olacağını sanmıyorum. ( Kişisel görüşüm )
Ama mesleğinizi icra edebileceğiniz bir alan diyorsanız benim tercihim boston olurdu. Boston gelişmiş ve nüfusu kalabalık bir eyalet. Her ne kadar eskişehir gibi öğrenci şehri olarak düşünülse de içerisinde ve bilinen bir çok büyük markanın merkezi boston'dur. Bunun dışında bir diğer önerim New York olacaktır ama burası boston'a göre bir beden daha büyük..
Nacizane tavsiyem ; hangi bölgede yaşarsanız yaşayın, biraz şehrin dışına çıkın. Ulaşım araçla olsun bu amerika için problem değil, ayağınızı yerden kesecek bir araç rahatlıkla alabilirsiniz. Şehir merkezlerinde yaşamak veya şehre yakın bölgelerde yaşamak maddi olarak sizi zora sokabilir.
İnternet konusunu sormuşsunuz, amerikanın köyünde de yaşasanız internet problemi yaşamazsınız, en kötü ihtimalle sınırsız kullanıma sahip cep telefonu hattı üzerinden işlerinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Türkiye sonrasında amerikanın interneti size uçak gelecektir emin olun.
Ne kadarlık bir süre ile gideyim demişsiniz, bu da yine sizin ingilizce bilginize göre değişiyor. Aslında dil okulları sizlerle iletişime geçtiğinde seviye belirleme sınavları yapıyorlar online olarak. Orada hangi seviyede olduğunuzu görebilir, ona göre tercihinizi yapabilirsiniz.
Ama yine de dile tam olarak maruz kalmak için, gittiğime değsin bir daha ingilizce derdiyle uğraşmaym diyorsanız 6 ay eğitim almanız yararınıza olacaktır.
Genel olarak sorduğunuz sorulara cevaplar bunlar sanırım, merak ettiğiniz farklı bir şey varsa sorabilirsiniz.