Buda şöyle bir şey şu anda internetinizin Turknet kaynaklı koptuğunu düşünün. Ertesi iş günü olmadan destek verebilecekler miydi? En fazla talep oluştururlardı (firmaya destek talebi açmanız gibi). 7/24 Destek konusunda da anlıyorum fakat kayıtsız şartsız 7/24 destek vermek zorunda değil firmalar diye düşünüyorum. Tabiki sözleşmesinde veya şartlarında 7/24 desteği sunan firmaları tercih ederseniz orası ayrı.
Mesajımı tam okumadınız diye düşünüyorum talep açtığım zaman genelde yarım saat içerisinde telefon ile ulaşıp sorun çözüldü bilgisi veriyorlar ya da Türk Telekom kaynaklı bir sorun ekiplerimiz ilgileniyor ortalama şu kadar sürede düzelmesini bekliyoruz diyorlar. Yani şimdiye kadar yaşanılan sorunun çözülmesinin belki yarım saati geçtiği olmuştur ama hiçbir zaman tarafıma ulaşmaları yarım saati geçmedi. 7/24 destek konusunda anlaşamıyoruz biz sanırım sizinle ne demek 7/24 destek vermek zorunda değiller. Atıyorum bir e-ticaret siteniz var siz mesai saati bittiği zaman siteyi kapatıp sabah tekrar mı açıyorsunuz? 24 saat aktif bir yapının barındığı iş kolu 7/24 destek vermek zorundadır. Bence bu konuda farklı bir alternatif yok olmamalı da. Hepimiz web üzerinden para kazanıyoruz x firmasında hostinginiz var ve bir sıkıntı nedeniyle off duruma düştü iyi de kazancı olan bir internet sitesi olduğunu varsayın firmaya kendi hataları ise destek vermenize gerek yok sabah olunca bi zahmet bakar mısınız der miydiniz? Hayır.