Merhaba,
Uzun zamandır r10'a giremiyordum. Bu süre içinde kalıcı olarak yurtdışına yerleşme işleriyle uğraştım. Foruma giremediğim sürede tek sayfa site ile ilgili çok mesaj gelmiş ve inbox dolmuş. Mesaj kutusu hakkım çok az olduğu için muhtemelen mesaj gönderemeyenler de vardır. Bunun üzerine site ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.
Aralık 2018'de başladığım bu deneme neredeyse 3. yılını bitiriyor. Site elbette hala aktif ve bana resmen yeni bir gelir kapısı açtı.
Öncelikle aylık gelirinden bahsedeyim. Son 12 aylık Adsense geliri ortalama
350 TL civarında. Son aylarda 500 TL'ye yaklaşan bir grafiği var. Ayrıca sektörel 2 firmadan da aylık düzenli reklam alıyorum. Yani son aylarda ortalama 700 TL getirisi var.
Yaptığım harcamalar ise sadece domain ve hosting yenileme. Domain
@GuzelNetTr; hosting ise
@PoyrazHosting; üzerinde. Hosting'e ücretsiz başlamıştım, performanstan gayet memnun olduğum için 2 yıldır ücretli olarak devam ediyorum. Yani yıllık yaklaşık 150 TL masrafı var.
Siteyi açtığım günden itibaren hiçbir ücretli backlink vb. çalışma yapmadım. Tema değiştirmedim, eklenti bile yüklemedim. Zaten son 1 yıldır ara sıra siteye girip bakmak haricinde bir şey yapmadım. Öyle kendi kendine ilerliyor. Ancak bu aralar içeriğe yeni anahtar kelimeler ekleyeceğim.
Bu siteye benzer tarzda 4 Türkçe 1 de İngilizce site yaptım. Hepsinin aylık toplam geliri artan bir şekilde 1500 TL civarında. Hepsinde adsense hariç alternatif bir pasif gelir modeli daha mevcut. Ancak temel prensip tamamen pasif olmak. Yani oturduğum yerden kazanmak. Hatta son 3 ayda bu 5 siteye harcadığım zaman, bu mesajı hazırlarken harcadığım zamandan daha az. Bu arada yaşadığım ülkede 1500 TL, en düşük maaş seviyesinde çalışan birinin 2 günlük kazancına denk geliyor

Bu nedenle artık sadece İngilizce ve diğer dillerde sitelere vakit ayıracağım.
Gelen özel mesajların çoğu böyle bir sitenin nasıl yapılacağı üzerine. Hal böyle olunca bir eğitim hazırlamaya karar verdim. Eğitim içeriğinde A'dan Z'ye tek sayfa site hazırlama ve gelir modelleri üzerine anlatımlar olacak. pdf e-book olmayacak. Uygun bir eğitim platformu buluruz. Ücretli olup olmayacağına da henüz karar veremedim ama ücretli olursa bile öğrenci arkadaşların erişebileceği seviyede olur. 1-2 sponsor olursa ücretsiz yaparız
Eğitimden faydalanmak isteyenler için bir form hazırladım. Eğitimi hazırladığımda e-posta ile bilgi vereceğim. Hazırlamaktan vazgeçersem de bilgi vereceğim.
https://forms.gle/V9GTpSx4w3Sq9nmn9
Mesaj kutumu da temizledim, sorusu olanlar mesaj atabilir. İlgilenen herkese teşekkürler.