Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkını vererek staj yapmak isteyen ve başvurularına araya adam sokamadıkları için dönüş alamayan onlarca genç tanıyorum.

Araya adam sokmadan mezun olamayan, bir şekilde mezun olduğunda mecbur kaldığı için asgari ücreti de kabul edecek.

Burada kişisel hareket edilmesi sonuca ulaştırmaz. Meslek odalarının belirlenen asgari mühendis ücretlerini sadece nerelerde geçerli kılabildiklerine bakmaları ve gerekli aksiyonları almaları gerekiyor.

Konu sahibi arkadaşıma tavsiyem kendi mesleği ile alakalı gelişeceğine inandığı bir firmada gerekirse üzülerek söylüyorum ki ailesinden destek alarak tecrübe kazanması yönünde olacaktır. 2 sene daha okuyormuş gibi düşünmesi belki durumu biraz hafifletir.
Bence sermayesi varsa ihracat yapmayı denesin , özellikle yazılım alanında pekala donanımda satabilir , ürün geliştirip onu da satabilir bu sayede hem dolarla kazancı olur ve TL esaretinden kurtulur , hem ticaretinde sekteye uğramamış İç piyasayla muhatap olmak zorunda kalmamış olur .

İç piyasada çalışan olsa maddi yükün altında ezilecek onun bunun ağız kokusunu çekecek yıpranacak , iç piyasaya mal sürse yandı zaten borcun altına girer durduk yere maddi zararlara uğrar hele rakibi falan varsa iş yapamaz üç kuruş para kazanamaz hale gelir , en iyisi yap ihracatını açıl dış piyasaya ufacık minnacık sermayeyle harikalar yaratabilirsin .