redius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
acı bir şey ama katılıyorum hocam
O yüzden yapacak bir şey yok diyorum ne yazık ki kelebek etkisi denilen şeyde tam olarak bu kaosun yarattığı düzeni beslemek ve istikrarlı hale getirmekte ...
Bir nehir düşün akıntı çok fazla akıntıya karşı yüzebilir misin ? Yaralar alırsın hep geriye dönersin ölürsün çok duyarsınız işte akıntıya takıldı kayboldu sürüklendi öldü diye haberler .
Kanala düştü falan filan diye .

Nehrin yatağını genişletirsen ne olur ? akıntı yavaşlar , Nehre yapay yeni yollar açarsan ne olur akıntı yavaşlar durgun hale gelir .
İşte bu istikrardır , İnsanlar istikrarı iyi bir şey sanıyorlar çünkü hep öyle duyuyorlar . İstikrar süreklilik arz eden düzen demektir yani en kötü en zararlı düzen istikrarlı hale geldiğinde ..
Siz o en kötü en zararlı düzene karşı hiç bir şey yapamaz hale gelirsiniz ve ona boyun eğersiniz ona itaat edersiniz .

O yüzden gerçekten eğitimli insanlara ihtiyaç vardır , Bakınız gerçekten eğitimli diyorum tıpkı Atatürk'ün sözündeki gibi hakikati bilen eğitimli insanlar .
Bu eğitimli insanlar olmakta olanı olacak olanı görmekte mahir becerikli ön gören yetisi muazzam olduğu için , bu eğitimli insanlar benzetmeyi benzetim yapmayı bildiği için sizin için en iyi en uygun refah ortamı hazırlarlar ve istikrarlı hale getirirler .

Bu eğitimli insanlara olan büyük düşmanlığın kaynağı bu ne yazık ki , çünkü cahil ve kıt akıllı insanlar kendilerini hakir gördükleri ve işe yaramaz his ettikleri için altında araba BMW havalı bir unvan güzel bir ev saygı bunlara o kadar aç ve susamışlar ki eğitimli insanlara düşmanlıkta birleşerek onları aç zayıf güçsüz hakir işe yaramaz görerek bir tatmin arayışında oluyorlar .

İşte Yeni Mezun Mimara ilkokul mezunu adamın çaycılık yaptırması vesaire gibi burada arkadaşımızın anlattığı örnekte buradan gelir .

Cahil ve Kıt akıllılar güce taparlar hastası olurlar onun için her şeylerini verirler her şeyden vazgeçerler , Eğitimli insanda gücün karşısında durur gücü her zaman doğru şekilde çevresi geleceği iyiliği iyilik için kullanmaya çalışır .
Gerçek eğitimli insanlar .