Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Afiyet ve şifa olsun Hocam.
Son cümlenizde ki örnekten yola çıkarak, yoruma girmek isterim.
Şöyle ki, yabancı dil bilen ve tecrübeli bir bilgisayar mühendisi bulaşıkçılık yapıyorsa piyasanın arz ettiği talep karşılanmamıştır. Yani 1 bulaşıkçı, 10 mühendis yetişmiştir. Ama aslında 1 bulaşıkçıya ve 1 mühendise ihtiyaç vardır.
Lobicilik maalesef var, @Tasarimcidayi; 'nın son videolarında denk gelmiştim. Mimar veya mühendis ilanında, "gerektiğinde çay getirecek" maddesi bulunduğu gibi; "yeni mimar aldım, bak çayda getiriyor" kültürüne dönüyor.
Mesela şahsım da bu konuya bir örnek. İşe başladığımda lise mezunuydum. 2. yılımda sorumluluk, 4. yılımda yöneticilik aldım. Ama birlikte çalıştığım kıymetli arkadaşlarımın arasında master yapanda var; birkaç lisans mezuniyeti almış olan da. Ben daha yeni ön lisans bitirmiş oldum fakat yetkinliklerimi pratik bir şekilde işlevselleştiriyordum.

O yüzden düşüncem; Türkiye de şuan mühendislik bölümleri, IIBF bölümleri gibi oldu. Sayısı az olan daha çok değerlidir. Bknz 3-4 yıl sonra herkes Avukat olacak. Daha yeni Adalet ö.lisans programlarını kapattık. Bu zamana kadar bu bölümden mezun olan DGS ile hukuka girecek ve bölümü bitirip Baroya başvuracak. Teknisyen ve tekniker üreten birim ve bölümler daha çok kazançlı çıkacağını düşünüyorum.
Sağ olasınız , teşekkür ederim .

İnsanlar piyasada arz talep vesaire göre değerlendirirse sonuç olarak kaosun yarattığı zararlı düzen istikrarlı hale gelir ve piyasa arz ve talebiyle bu istikrarı besler buda insanların düştükleri bu çukurdan çıkmasını imkansız hale getirir .

1 bulaşıkçı 10 mühendis yetişmesi ifadesinde bulaşıkçının yetişmesi için herhangi bir niteliğe vasfa ihtiyaç yoktur , her birey rahatlık ile bulaşık yıkayabilir .
Örneğin : Ben bulaşığa el sürdüğümü hatırlamıyorum , Askerdeyken çavuştum bulaşığa hiç el sürmedim . Annem ve babam ameliyatlara girmişlerdi o zamanlar iki üç dört beş altı ay bulaşık yıkadım hatta yemek bile yaptım .

Lobicilik Türkiye'nin salt yalın bir gerçeği , her ne kadar benim çevremde şöyle benim çevremde böyle desek de istatistiğe vurduğunuzda her çalışan 10 Türk vatandaşından 9.5'i lobicilik cemaatçilik Nepotçuluk sırasıyla çok açarsak particilik torpil adam kayırma iş yerinde kıdem çaylak vesaire vesaire .

İnsanlar Master Degree Associate Degree Doctorate Degree diplomalar alabilir , lakin Türkiye'de şu da bir gerçek ki .. Türkiye'de müdür yönetici sıfatında bulunan beyaz yaka şu bu topladığınızda bunların neredeyse hepsinin bir niteliği vasfı unvanı yok , lobicilik cemaatçilik torpil nepotçuluk adam kayırma particilik vesaire buralardan o pozisyonları elde etmişler .

Altlarında da yeni mezun yahut tecrübeli üniversiteli diplomalı kalifiyeli insanlar çalıştırıyorlar .

Türkiye'nin acı gerçeği ama yapabilecek bir şey pek yok , o açıdan kişisel gelişim yetkinlik kendini geliştirmek vesaireden ziyade o insanların niteliği vasfı var mı ona bakalım varsa niye bu adam bu pozisyonu elde edememiş ona bakalım ?

Bazı insanlar tanıyorum inanılmaz şeyler biliyorlar , Türkiye'de belki bir kaç insanın bildiği şeyler ama bırakın para ettiğini icra edebildiklerini dahi göremedim .
Çünkü sistemde yeri yoksa bu adamın lobisi yoksa bu adamın barınma şansıda olmuyor .