Merhabalar. Pinterest konusunda oldukça acemiyim. Yurtdışı odaklı e-ticaret sitesi kurduk. Reklamlar haricinde böyle organik hit çekebileceğimiz yöntemleri kullanmak istiyoruz. Pinterest gibi bir ortamda ilgi çekebilecek ürünler satıyorum.

Pinterest konusunda ücretli veya ücretsiz desteklere ihtiyacım var. Ücretsiz yönlendirmeleriniz, önerileriniz için zaten teşekkürlerimi sunarım. Tecrübesini ücretli aktarmak isteyen varsa da şu şu konularda yol yordam gösterebilirim, farazi konuşmuyorum bak daha önce de bunları bunları yaptım, talep ettiğim ücret de budur gibisinden bir teklifle gelirse anlaşmaya varmamız daha kolay olur.

Merak ettiklerim:
1. Bir adet sitenin resmi pinterest sayfası olacak, bunu nasıl yönetmeliyim? Bugün kurdum, kategorilerime göre panolar oluşturdum. Bu panolara da önerilen görsel boyutlarına göre ürünlerinlerimin pinlerini ekliyorum. Hesabı nasıl yönetmeliyim?
2. Mesela günde kaç adet pin paylaşmalıyım?
3. Spama ne yaparsam düşer, nelere dikkat etmeliyim?
4. Shadow ban muhabbeti tam olarak nedir, düşmemek için ne yapmam gerek?
5. Açıklamayı nasıl yapmalıyım? Hangisi daha çok hit getirir.
6. Bir ürünün içinde yeri geliyor 10 tane resim oluyor. Bunları tek tek ekleyip pinlemek mi mantıklı yoksa 5 li kaydırmalı fotoğraflar şeklinde mi yoksa koleksiyon ile mi?
7. Rich Pin olayını araştırdım, videolardaki gibi de yaptım. Kontrol ettiğimde onay verdi, oldu gösteriyor. Fakat sayfamdaki pinlere baktığımda ne ürünlerin fiyat bilgisi ne de stok bilgisi gözüküyor.
8. Resmi sitenin sayfası bittikten sonra daha fazla hiç çekmek için spamını nasıl yapmalıyım? Araştırdığım kadarıyla botlar var, bunlar günümüz şartlarında sorunsuz çalışıyor mu, hesaplar kapatılıyor mu?

Konuyu okuyan, yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler, iyi forumlar.