2011 yılında mezun olmuş elektrik elektronik mühendisiyim. O yıllarda yeni mezun sayısı şimdiye göre çok daha azdı iş bulmak daha kolaydı. Şimdi ise yeni mezun çok, istihdam mezun sayısına göre az.
Aslında iki taraflı düşünmek lazım. Mühendis olduğun için iyi bir maaşla çalışmak istiyorsun haklılık payın var. İş veren yeni mühendise iş öğreteceğim belki 1 yıl bana para kazandırmayacak o yüzden düşük ücretle işe başlatayım diye düşünüyor. Bu seferde iş verenin haklılık payı var

Eğer mesleğini yapacaksan bir an önce bir yerden başlaman gerekiyor. Sen kendini geliştirdikçe iş veren bunun farkına varacak ve gerçekte alman gereken maaşa bir kaç yıla kadar ulaşacaksın. İşe başladıktan sonra maaşını yükseltmek tamamen senin çabanla olacaktır. Ben 10 yıldır bunu böyle gördüm.
Zaten bir süre sonra ne kadar kendini geliştirirsen geliştir maaşın bir skalada sabitlenecektir. örneğin asgari ücretin 3 katı. Bu seferde bu sabitlenmeden şikayet edeceksin. ben o kadar para kazandırıyorum ama benim maaşım düşük diyeceksin
Sonrasında belki kendi işini yapmaya başlayacaksın.
Bu yazdıklarımın hepsini kendim yaşadım ve en sonunda kendi şirketimi kurarak çalışmaya devam ediyorum.
İnşallah faydalı olmuşumdur.