Hocam inan 3 defa okudum, genel olarak yorumunuzu anlayamadım.
Beyin fırtınası kısmına ek yapmak istiyorum sadece.
100.000 mezundan 5-10 kişinin maaşını 6bin TL çıkartması için de bazı parametreler ve yetkinlikler gerekiyor. Örnek, Yabancı dil düzeyi, bilgisayar bilgisi, işletme becerisi vesaire.
Çorba yapmıştım ifade edeyim yalın bir şekilde yazdıklarımı sonra çorbamı içerim sizde o zamana düşüncelerinizi tekrar yazmış olursunuz .
Piyasaların içinde çok bulundum , bürokraside sanayi odalarında organize perakende sektörleri vesaire sanılanın aksine nitelikler değil lobicilik önemli burada .
Nitelikli vasıflı yabancı dil bilen çok sayıda insan gördüm ama hepsinin alakasız işlerde vasıfsız olarak çalıştıklarına şahit oldum sürekli .
Piyasaların ihtiyacı zaten yabancı menşeli hizmetlerle karşılanmaktadır fazlasıyla , rutin işleri halledebilecek lobi elemanları yapacağı işi zaten vasıfsız bir çok insan yapar .
İlla bir sisteme sokacaksak bizim piyasa Küresel Güney piyasası biz Küresel Kuzey'e sırtımızı dayarız , Elbet bu zararlıdır uzun vadede geleceğimizde derin yaralar açar .
Kelebek etkisine gelince , kelebek etkisi dediğimiz şey kaosun yarattığı ve ilerleyen süreçte kaosun ortaya çıkardığı bir düzendir .
Sizler o niteliklere o maaşları kabul edip sonra bunu sizinle aynı durumda olanlara bir örnek teşkil edici model olarak sunarsanız sonuç olarak düzen istikrarlı hale gelir ve çocuğunuz yabancı dil bilen tecrübeli bir bilgisayar mühendisi olarak bulaşıkçılık yapabilir .