Beyin fırtınası yapalım , Diyelim 100 000 kişi var böyle sen 100 000 kişiye diyorsun ki ben bu maaşı veririm sonra ilerde maaşın artar deyip 100 000 kişi arasından beş on tanesine 6 000 TL maaş yapıp altına araba çekiyorsun .
O 6000 TL maaş alabilen ve altına araba çekilen beş on kişi kendini bir şey sanıyor havalıyım diyor ve 100 000 kişiye de aynı öğüdü veriyor bak patron haklı ben böyle yaptım altımda araba ve 6000 TL maaşım var sende böyle yap diyor .Fakat patronu o beş on tane arkadaşa bu PR işi için para vermiyor , O 6000 TL maaş alan ve altına araba çekilmiş arkadaşlar bunu patronun bizlere büyük bir lütfu olup görüp bu lütfun bir karşılığı olarak bunu isteyerek daha da şevkle yapıyorlar .
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir .
Kimin sözü bu acaba ? Böyle insanlar eskiden çocuklarının yüzlerine bakamazdı , kolu komşudan çekinirlerdi , kimse onları adam yerine koyup iki muhabbet etmezdi , şimdiyse böyle bir mekanizmada yok ki bu yanlışlığı düzeltelim .
Böyle şeyler yaparak çocuklarının yüzlerine de bakıyorlar kolu komşudan woww arabası var işleri iyi çok havalı altında araba var ya adamdır o ... Kısacası eskiden cahil köylüler adam yerine konmak için köylerine altlarına araba çekip giderlermiş Yeşilçam filmlerinden hatırlarsınız , gene başa döndük .
Kimseyi yargılamıyorum sadece durum budur arkadaşlar , 6000 TL maaş alan adamın çocuğu 1000 TL ' ye sabahtan akşama yerleri süpürebilir , Ama o 6000 TL alan adam sırf o 6000 TL alabilmek için yaptıklarıyla kendi çocuğunun hayatını sonuna kadar mahvettiğinin hiç bir şekilde farkına varamaz .
Onca vasfı olan insanlar trafo temizlerken ölüyor , amelelik yapıyor çöpçülük bulaşıkçılık garsonluk yapıyorlar , işte bir dönem onların babaları sırf üç beş lira fazla alayım diye yaptıkları şeylerden dolayı onların çocukları şimdi bu halde .
Hocam inan 3 defa okudum, genel olarak yorumunuzu anlayamadım.
Beyin fırtınası kısmına ek yapmak istiyorum sadece.
100.000 mezundan 5-10 kişinin maaşını 6bin TL çıkartması için de bazı parametreler ve yetkinlikler gerekiyor. Örnek, Yabancı dil düzeyi, bilgisayar bilgisi, işletme becerisi vesaire.