Hocam yetkin olduğunuz bir konu var mı? Yani üniversite döneminizde hangi alanda geliştirdiniz kendinizi? İş görüşmesinde, İş verene nasıl aktarıyorsunuz kendinizi? "Ben elektrik elektronik mühendisiyim" demeniz yeterli değil. Diplomanız bir noktaya kadar yetkinlik veriyor ama bu diplomaya sahip binlerce kişi var. Sizin onlardan bir şekilde ayırt edilmeniz gerekiyor ki bir ücret konusunda talebinizde ısrarcı olabilesiniz.
Bu arada stajlarınız da yeterli olabilir bazı noktalarda ama ciddi bir efor ile yapılan stajlardan bahsediyorum.
Çok güzel hatrı sayılır bir firmada staj yaptım stajımın üstünde okul açılana kadar çalıştım hocalardan ve bu meslekte uzun yıllardır çalışan referanslarım var. Yazılım konusunda da çalışmalarım oldu fakat yaramıyor sanırım şu devirde kiranın bile 1500 2000 seviyelerine geldiği dönemde bence 5 bin lira çokta bir maaş değil maaşların bu seviyede olması üzücü istihdam düşük adam bu olmasa yarın gelen kabul eder diyor zaten son görüştüğüm yerlerden olan firma da patronun bana sorduğu mesleki şeyleri hiç başvuranların bilmediğini hiç senden aldığım cevapları alamadım dedi işe alınacağım yönünde konuştu fakat oda olmadı demek ki düşün ücretli işçiyi buldular