turangrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
VPS uzak masaüstü normal bir bilgisayar gibi kontrol sağlayabilirsiniz kullanışlı olur
VDS ise geneli linux tabanlı olduğu için kodlarla zamanınızı geçirirsiniz tavsiyem VPS'dir hocam
KaRneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaliteli firma ise vps, kötüyse vds
umutwtf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
VDS her zaman iyidir, kaynak kullanımlarının tamamı size aittir VPS sunuculara göre daha hızlıdır.
Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vps ile VDS yönetimi tamamen aynı. Tek fark vpsde sana verilen kaynaklar paylaşılır VDS de tamamen sana ait olur 10gb ramin varsa kullanmasan bile sana ayrılmıştır durur öyle. VDS veya vps ikisinede hangi isletim sistemini istersen onu kurup kullanırsın yani.
Evet hocamda şimdi misal windows kurup kullanacak diyelim windows mu linux mu diye mantıklı bakınca ve çok bilmiyorsa windowsa yönlendirilmesi gerekir bence
AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaşımı sevmiyorum, bu yüzden VDS akar...
Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Windows istiyorsa da VDS kullanabilir demek istedigim bu aslında ama zaten site barındıracak muhtemelen linux contes kuracaktir. Ayrıca kodlarla bogusmasina gerek yok satın alırken centos + plesk seçimi yapar hazır kurulu gelir direk plesk ile yönetimini saglayabilir.

Konu sahibine, Sunucu.al VDS paketlerini önerebilirim bu arada incelemenizde fayda var.
Olabilir hocam mantıklı
TekLanDC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bir hosting firması olarak size detaylı bilgilendirme yapalım,

VPS Aynı sunucu üzerinde ortak kaynak kullanıma açık olan bir ayrılmış bölümdür.

VDS Aynı sunucu üzerinde bağımsız kaynak kullanımına açık olan bir ayrılmış bölümdür.

İKİSİ İÇİNDE UZAK MASA ÜSTÜ / SSH BAĞLANTISI SAĞLANABİLİR.
WİN SUNUCULARDA UZAK MASA ÜSTÜ, LİNUX VB TABANLARDA SSH İLE BAĞLANTI SAĞLANIR:

Misal: VDS te 2 cpu 4gb ram özellikli olan bir kiralama yaptı iseniz, kaynak kullanımınız 1cpu, 1gb ram olsa bile diğer kalan kısımlar yine size ayrılmıştır.
Mantıken VDS her daim daha mantıklı bir kiralama şeklidir.

Saygılarımızla...
Symbolic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabiki VDS, Satın aldığının tümü senin paylaşımsız
16 ram 100 hdd ise, kullanmassn bile sana ait.
Turkcell altyapı kullanıyorum. Çok memnum. Tavsiye ederim.
@HOSTUMO; altyapımız sağlıyor 👍
umityildrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vps yazılımsal olarak, vds ise donanımsal olarak bölünme demektir. Bu sonuçla vps daha fazla cpu ve ram kullanacağı için performans kayıplarına yol açacaktır. Vds de tam tersi. Cpu ve değerleri ortak olmayınca performansı daha yüksektir. İşletim sistemi olarak da linux daha çok önerilir. Onun vds ile bağlantısını bilmiyorum ama türk iletim sistemi olan Pardus da linux üzerine kuruluymuş. Pardus'u bilen birisi Pardus hakkında ve bilgisayar hızı anlamında 'bilgisayar uçuyor' demişti. Pardus'un tübitak ödülü de var. Sitesi:

https://www.pardus.org.tr
Symbolic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Al TR VDS, kur plesk panel, sıkıntı yok, sorun yok, stres yok, yavaşlama yok... (Plesk ücretsiz saglayan bir sürü firma var. Lisans ücreti de odemezsin)
Ne uğraşıyorsun, al geç.
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Odeaweb hk. ne düşünüyorsunuz fiyatları neden uygun ?

işlemci 6 core E5 seri, 16 GB ECC RAM, Disk 200 GB SSD Raid5 - Raid10, Trafik 1 Gbps Hız Limitsiz Fiyatı kdv dahil 169,00₺ firmayı önerir misiniz aynı fiyata daha iyi biryerden alabilir miyim ?