İzin verin şöyle örnekleyeyim , eskiden insanların arsalarını sahibinden habersiz başkalarına satan üç kağıtçılar vardı şimdi satan memnun alan memnun sahibi memnun değil ?
Sahibine kalkıp senden habersiz senin arsanı birisi bana satmış git o bana satan adamı bul ve ondan parasını al ben buraya para verdim burası benim desen ?
Sahibi mecburen savcıya gidecektir , mahkeme ne yapar ? Mağdur adamı adamın arsasından çıkarır ve adam mağdur olduğuyla kalır , Sonra onu mağdur eden bulunur ve cezalandırılır .
Sülün Osman mesela Boğaziçi köprüsünü satıyor , Sattığı adamın mı oluyor köprü ?
İnsanlar umursamıyor diye böyle devam edebilirsiniz ama bir gün zengin hali vakti yerinde birisine denk gelirsiniz o da işi falan biliyordur belki .
Adam avukatlarına önce bir haber salar sonra tek tek her şeyi didik didik eder inceler gerekli mercilere yerlere bildirir hayatınız kayar ben bu hatayı neden yaptım diye ağlamaktan helak olursunuz .
Ondan sonra gelsin hacizler gelsin hapisler oh oh .
Tanıdığım bir çok fabrika sahibinin başına geldi , Bir anda 50 000 Euro gidince ellerinden ..