Hocam İngilizce alanda ilerleyecekseniz geçen sefer konuma yazmanıza istinaden söylüyorum.
İngilizcede TBM her zaman çok yüksek olmaz.
Nedeni ise Global olması.
Yani trafik kaynağınızı hit almak için rekabetin az olduğu kelimelere girerseniz bu kelimelerden "Filipin, Afrika" gibi gelişmemiş ülkelerden trafik alabilirsiniz.
Ve buradan aldığınız TBM ise çok düşük olacağı için TBM değerini düşükmüş gibi gösterir fakat işin aslında bu yoktur.
Eğer TBM değerinizi düşük görür ve moralinizi bozarsanız;
- Site trafik alıyorsa kalitelidir bu açık ve nettir.
Ve trafik almanız için üst sırada olmanız lazım bu da kullanıcı deneyiminin kaliteli olduğunu gösterir.
Kısacası Hit = Kaliteli Trafik = Kazanç.
Selamlar Misafir; Oradaki konuna yazmadım zira konuyu fazla uzatıp olayı karşılıklı münakaşa ortamına sokmam istemedim. Zira seni rencide etmek istemiyorum.
Ne kadar deneyimlisin bir fikrim yok ama 28 günlük bir sitede 0.80 tbm değersiz bir içeriği işaret eder. Abd'den tıklama başına 130 tl alıyorsan bu zaten senin tbm ortalamana yansır.
Oysa ki sana ortalama bir ingilizce site istatiği atacağım oradan durumu anlayacağını umuyorum.. Farklı ülkelerden ziyaretçi olayı da senin ingilizce sitenin sektörü ile alakalı ki bu da yine ingilizce içerikli sitenin sektör/içerik ilişkisine bağlı.
Benim ingilizce içerikli sitemelerime Filipinlerden afrikadan ziyaretçi bile gelmiyor bırak tıklama almayı.