Geçen sene köyümde başladığım kutlu yürüyüş bu sene bitti ve toplamda 380.000 TL harcadım. Eğer bu sene yaptırmak isteseydim 550.000 TL civarı tutacaktı.
Alt kat 90 m2 depo, üst kat 107 m2 3+1.
Benim para dökmemin sebebi istinat duvarları. Malum doğu karadenizde yol üzerine ev yapınca 7 metre istinat duvarı yapmam gerekti. Yanı, önü derken 100m3 civarı istinatlara beton döktüm. Evin kendisine de o kadar döktüm.
Toplamda 8 ton demir kullanıldı.
Evin kabası kadar da içi tutuyor eğer düzgün bir şey yaptırayım dersen. Mesela kalebodur diyorsun, orta şeker alt seviye alayım desen metresi 45 lira. Usta da metresinden istiyor 50 lira. Banyosu, mutfağı, tuvaleti, koridoru, balkonu, merdiveni derken olmuşsun 200m2.
Laminat parke ortalama 50 lira bandındaydı. O da oluyor 40-50 m2
Mutfak dolabı tezgah için çıkar gözden 10 bini.
Boyası badanası vs yaz oraya bi 7-8 bin daha.
Dandik amerikan panel kapıların tanesi olmuş 1.000 lira. 5 kapı 5 bin, 1 de çelik kapı 2 bin ekle.
Yetmez, pimapenler var. Pimapen fiyatları %100 den fazla arttı. Alt kat için 5 pimapen taktırdım 7.000 lira verdim geçen ay. Bu ay olsaydı 8 bin civarı olacaktı. Neyse ki bir kaç ay önce üst katın pimapen wc kapısı, balkon kapısını vs yaptırmıştım 14.500 e.
Bu arada şuna inanıyorum; yaptırdın yaptırdın, sonrasında yaptırmak zor.
Ekleyeyim: Evi geçen sene değil de ondan önceki sene yaptırsaydım 200 bin harcardım. Fiyatlar öyle bir durumda.