melihrich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok basit bir sorudan gelinen konuma bak. Dinle ne alakası var bu sorunun. İnanamıyorum. Cevap, evet uzaya gidildi. Bilimsel bir gerçek. Bu bir gerçektir. İnanmaya bilirsiniz. Ancak kabul etmek zorundasınız. Ayrıca kimse bir şeyleri kanıtlamak zorunda değil. Merak eden açar bilimsel makaleleri, Nasa'nın kaynaklarını, Sovyetler birliğinin kaynaklarını bulur. Gerçek olmadığına dair kanıtınız var ise okursunuz 4 sene üniversite + 2 yıl yüksek lisans + 4 yıl doktora sonra uzaya gidilmediğini kanıtlamayı akademik kurul karşısın da açıklarsınız. Tabii sizi ciddiye alan bir üniversite ya da bir dergi bulursanız. Ancak bilim böyledir. Her ne kadar saçma bir argüman olsa da bazı bilim insanları bunu çürütmeye çalışır. Bu sayede bilim dogmatik olmaz. Görece değildir. Her fikir ölçülüp, denenip, sınanır. Bu sayede herkesin gerçekleri şeffaf bir şekilde veriler halinde sunulur. Sözün özü uzaya gidildi. Bu bir gerçek. Benim gitmemiş olmam ya da görmemiş olmam bu gerçeği değiştirmez. Bilim böyle çalışır. Bir şeyleri somut olarak görmeye gerek yoktur.
Benim anlayamadığım nokta şu IIS uzay istasyonunu somut olarak teleskopla görebiliyorsunuz , Elinizdeki telsizle IIS içindeki mürettebat ile telsiz iletişimine geçebiliyorsunuz bunlar sırf sizin kendi başınıza yapabildiğiniz amatör olarak gözlemler , bu inanma mevzusunu ben çözemedim ? Misal sizin bir anneniz var ve annenizi gözümüzle görebiliyoruz dokunabiliyoruz konuşabiliyoruz arkadaş diyor ki sen gökten düştün , O senin annen değil .

Biz de DNA testi için mahkemenin yolunu tutuyoruz DNA testi yapılıyor ve DNA testine göre sonuç o sizin anneniz , Arkadaş diyor ki bunlar Amerikan oyunları ne var bende yazarım kağıt diyor biz de diyoruz ki bakın bu arkadaşı doğurtan ebedir , ebe doğruluyor bu arkadaşın annesi ama arkadaş diyor ki ebeye inanmam ben yalan söylüyorlar . Hastane raporları hemşire raporları her şeyi gösteriyoruz ama bunlar hep komplo Amerikan oyunu diyor .

Doğum anında yanında bulunanları çağırıyoruz evet o arkadaşın annesidir diyorlar ama nafile arkadaş bir türlü inanmıyor .
Ona sizin doğum sırasında çekilmiş videonuzu gösteriyoruz ama arkadaş diyor ki bu kurgu post prodüksiyon neler yapıyorlar yalan bu diyor .

Şimdi bu şüphecilik midir ? Yoksa akıl tutulması mıdır ?

Sorun şu iman etmek inanmak meselesi insan görmediği duymadığı tatbik edemediği bir şeye inanır bu kadar gerçeklikten kopuşunda ilginç bir gerekçesi var bakınız size alıntılıyorum bilim bulgular üzerinden gitmek değil midir ?
Lütfen şu yazıya bakınız .
moncen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben inanmıyorum yenilmezler filmi bakın gerçek gibi Bir çok Uzay savaş film aynı hepsi yeşil perde bilgisayar ile yapılıyor
Sadece ABD halk dahi bizde TRT payı gibi pay alıyor bu ABD İngiltere Rus çin meselesi değil bunu devletler daha güçlü aile yapıyor
İnsanlar boş düşünce sevk ediyor birde daha varda neyse uzatmaya gerek yok Kur'an Kerim de Bir ayette gücünüz yeter ise o gün geldiğinde göğü yarıp kaçın diyor demek ki binlerce yıl öncesine Nuh tufanı dan daha önce de Allah CC dünya yok etti ve bu ayetler nazil oldu
O dönemde peygamber uyardı ama insanlar dinlemedi ki Kur'an Kerim de Allah CC ibret olsun diye bahsetmiş firavun gibi nemrut gibi neyse uzatmaya gerek yok
Sonrada önceden bu konuya yazdığım şu yazıya bakınız .

griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuma yazman ? IIS ile telsiz bağlantısı kurulabilmektedir , bir kaç kere Amatör telsizcilere de Mürettebat cevap vermiştir . Orada insanlar var neyse uzatmayalım daha fazla .
İnsanlar ömürleri ve ondan öncekilerinin ömürleri hiç biri ama hiç biri yaratıcısını görmedi ama inanıyorlar , işin gülünç kısmı tüm çıplaklığıyla gözüyle tüm mevcudiyetiyle gördükleri şeyleri de inkar etmeye başladılar .
Bu onları yaratıcısına yakınlaştırmadığı gibi gerçeklikten de tamamen uzaklaştırdı . Böyle bir şeyin post apokaliptik bir senaryoda dünyada yaşam harap olmuşken bir kaç bin insan kalmış onlarda uzun bir süre sonra gökyüzünde başı boş dönen uydular yer yüzeyine çakılmaya başlayınca tanrı alameti sayıyorken birisinin çıkıp onlarla eskiden insanlar onlarla iletişim kuruyor mesajlar onlarla iletiliyor demesi gibi .

Böyle bir şeyin dünyada yedi milyar insan ve dünya yüzeyi %100 kapasiteyi zorlarken şu çağda yaşanması çok üzücü