roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla oyun sektörüne ait bir kdv veya gelir vergisi indirimi yok şahıs ise ona göre limited ise ona göre vergi verir tabi ki türkiyedeyse.. hosting sektöründen örnek vereyim size hosting aldığınızda size fatura kimse yollamıyor ama faturanızın kesilmediği anlamına gelmez bu, çoğu oyun firması aynı hosting firmaları gibi aracı şirketler kullanıyor örnek veriyorum paytr bunun aracılığı ile aldığınızda faturanız elbette ki oluşturulur çünkü arka plan da bir şirket vardır. Epin konusu ise biraz daha farklı, epini aldığınız firmadan fatura istemeniz gerekir çünkü epini alan firma oyun firmasından kodları almıştır ve oyun firmasıda epin firmasına çoktan fatura kesmiştir(hosting şirketlerini örnek verdim daha iyi anlaşılsın diye kıyaslamak için yazmadım).

Google veya steam gibi aracı şirketler üzerinden harcama yapıyorsanız yine steam veya google ulaşıp onlardan fatura istemeniz gerekir ki zaten google ve steam otomatik olarak size mail atıyor. Yurtdışında fatura diye bir kavram yoktur basit bir pdf dosyası, html sayfası yada bir maili bile fatura olarak kabul edilebilir bu yüzden size bir şey satın aldığınızda mail gelir.

Vergi verilmeyen bir yazılım faaliyeti yok bildiğim kadarıyla hocam illa ki ucu vergiye dokunur devletler bundan pay ister
1000 TL'lik oyun parası aldığım da bunun %18'i kdv olarak devlete mi gidiyor