Mustafaayaz32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba benim de çok kafama takıldı, faize yanaşmam. Staking sistemini incelediğimde bankaların verdiği faiz sisteminden bir farkı olmadığı kanısına vardım (şahsen). Çünkü bir nevi elinizdeki varlıkları harcamadan, sistemin işlemesi için yatırıyorsunuz ve bunun karşılığında miktarı belli olan ödül alıyorsunuz tıpkı paranızı bankaya işletmesi için yatırmak gibi.

Tamamen şahsi görüşümdür
vuralmert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Staking sonucunda kesin olarak ne kazanacağını biliyorsanız faizdir ve haramdır.
celikali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence bunu buraya sormayın. Stakingin ne olduğunu öğrendikten sonra GERÇEK bir alim/hoca bulun ona danışın. Her hocayım diyen hoca olmuyor. Bu ülke neler gördü aşı orucu bozmaz, tavuk eti orucu bozmaz diyenler vardı maalesef. Burada fetva verebilecek kişiler yoktur diye düşünüyorum. Öyle herkesten fetva alınmaz. İnşallah harama bulaşmazsınız. Hayırlı işler dilerim.
DiZiNi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini sorularınızı il müftülükleri bünyesinde hizmet sunan 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattına iletebilirsiniz.
jeaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistemler artik faiz adını ortadan kaldirmak için yok inek al inek süt versin gibi projeler yapiyorlar. Adı faiz degil süt geliri onlarada bakabilirsiniz🤭
aosmanergen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Staking dediğimiz olay aslında Proof of Stake yani hisse ispatı doğrulamasıdır. İşlemlerin doğrulanması için nodelar kurulur ve bu nodelara coinler kilitlenir. Nodelarda işlemler doğrulandıkça fee gelirleri nodelarda coinlerini kilitleyenlere yatırılır. Olayın özeti bu. Yani haram değil.

Teşekkürler