metamask'ı sadece yeni çıkan kriptolara cüzi yatırımlar için tercih ediyorum. çok ciddi bir meblağ aktarmışsınız. içinde mail onay, ga olmayan, şifre girer girmez önüne açılan bir dünya ne olursa olsun bana yüksek güven vermez. ek önlemleri olmalı gözümde. o yüzden uluslararası bilindik borsaları tercih ediyorum bu tarz ciddi meblağlarda. çok geçmiş olsun.

ayrıca bir öneri. eğer wallet'ın bağlı olduğu web browser'da farklı eklentiler kuruluysa ( ses artırıcı gibi gibi ) oralardan browser erişimi sağlanıyor olabilir. ben her daim portable browser kullanırım ciddi işlerimde. içinde başka hiçbi şey kurulu olmaz uğraş alanım dışında.

yani, eğer aktif kullandığınız web browser'ınıza metamask yüklediyseniz büyük ihtimal sorun metamask tarafında değil sizde. her ne kadar güvenilir olmayan sitelere girmem argümanının arkasında olsanız da, internet uçsuz bucaksız ortam. her gün başında saatler geçiriliyor. bir dikkatsizlik anı, bir hata, siz hiç farkınızda olmadan browser'ı etki altına alabiliyor. ciddi işlerinizde, portable browser'ı kullanın. başka hiç bir yere giriş yapılmasın işiniz harici.

bu arada, 2018-2020 arası zararım 330k $ dan fazla(o dönem 25 btc). dünyanın sonu değil, gitse de önünüze bakmaya devam edin. bir yatırım yapmışsınız ve risk alıp zarar etmişsiniz gibi düşünün. iş mentalde biter. toparlarsınız. tabi geri alabilirseniz çok daha iyi.