RocKets adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam cevabını merak ettiğim konu aslında bir örnekle özetlenebilir;

Collina adında ki adam, bir telefona 70.000 TL para verir ve umursamaz. Bunu alacak gücü de vardır, bundan 100 tane alacak gücü de vardır.

Collina telefon seçerken, seçimini Android amiral gemilerinden yana yaparsa, bunu tercih etmesinde ki neden nedir? Colllina, Android tarafında neyi çekici buluyor, hangi özelliklerine aşık, iPhone'dan vazgeçip Android tercih etme nedeni ney?

Sadece bu nedenleri soruyoruz aslında. Bunun cevaplarını ararken de, verilecek her yanıtın bizlere Android konusunda yeni bilgiler kazandıracağını düşünüyoruz. Ben şahsım adına, Apple kullanıyorum ama fan boy değilim. Bana göre Apple en iyisi ama Android'in belki de bilmediğim bir çok şeyi, benim için doğru olan şeyin Android olmasını sağlayacak.
Anladım hocam. Parayı dert etmiyorsa uygulama ve oyunların Google Playdeki fiyatlarının App Storedaki fiyatlara oranla daha ucuz olmasına da dikkat etmiyordur. Hatta hiçbir ücret vermeden rahatlıkla kaçak, apk olarak neredeyse her şeyi ücretsiz kullanmakta onun için önemli değildir.

Androidden önce, kalem bir telefon için tercih sebebi olabilir. iPhone güzel, hoş ama çizim yapan, asistan olup not alan insanlar Samsung note tercih edebilir. Ya da aynı Apple ekosistem tercihi gibi Google ekosistemini tercih edip Google Pixel telefonu tercih edebilir.

Androidin özelliklerine bakacak olursak açıkçası beni cezbeden bir şey yok. Kullananlar cevaplarsa bende öğrenmiş olurum (: