İşletim sistemi aynı, bütçe sıkıntısı da yoksa tercihim markadan yana olur. Şu an iPhone kullanıyorum ama değişmek istesem kesinlikle xiaomi almam. Ekrana 2 dk bakıyorum gözlerim ağrıyor. Sony hala telefon üretiyor mu bilmiyorum ama bir dönem onu kullanmıştım ve iyiydi, alacak olsam Sony tercih ederim.
Soruda biraz sıkıntı var aslında. Android için soruyorsunuz ama hepsi zaten android kullanıyor. Piyasada ios dan başka rakip işletim sistemi yok ki. Kullananların çoğunun imkanı olsa iPhone alır. Parası olduğu halde almayanlar ise doğal olarak işletim sistemini tercih ediyordur sonrada marka.. Burada da yol yine ikiye ayrılıyor. Parası olduğu için amiral gemisi tercihenler, parası yetersiz olduğu için düşük model alanlar. Parası olduğu halde amiral almayanlar ise telefona fazla önem yüklemiyorlardır, tasarruf ediyorlardır vs.. iPhone, android telefonlardan ucuz olsa, parası olup telefona fazla anlam yüklemeyen onu tercih ederdi. Tam olarak ne tür bir bilgi edinmek istiyorsunuz bilmiyorum ama seçenekler çok kısıtlı ve dar bakış açısına sahip. Birbiriyle ilişkili çok fazla değişken varken istediğiniz şeyi öğrenebileceğinizi de pek sanmıyorum.
Hocam cevabını merak ettiğim konu aslında bir örnekle özetlenebilir;
Collina adında ki adam, bir telefona 70.000 TL para verir ve umursamaz. Bunu alacak gücü de vardır, bundan 100 tane alacak gücü de vardır.
Collina telefon seçerken, seçimini Android amiral gemilerinden yana yaparsa, bunu tercih etmesinde ki neden nedir? Colllina, Android tarafında neyi çekici buluyor, hangi özelliklerine aşık, iPhone'dan vazgeçip Android tercih etme nedeni ney?
Sadece bu nedenleri soruyoruz aslında. Bunun cevaplarını ararken de, verilecek her yanıtın bizlere Android konusunda yeni bilgiler kazandıracağını düşünüyoruz. Ben şahsım adına, Apple kullanıyorum ama fan boy değilim. Bana göre Apple en iyisi ama Android'in belki de bilmediğim bir çok şeyi, benim için doğru olan şeyin Android olmasını sağlayacak.