Öncelikle en doğru kararı vermişsin.
25 sene önce internete ilk girdiğimde de bu foruma ilk üye olduğumda da benim en büyük avantajım ingilizce bilmemdi.
İngilizce bildiğim için bilgiyi kaynağından öğrendim.
15 sene önce foruma ilk üye olduğumda Türkçe kaynak çok kısıtlıydı o yüzden tüm sorunlarımı ingilizce kaynaklardan çözebiliyordum.
Ve bu forumdaki yabancı dil bilmeyenlerden hızlı ilerleyebiliyordum.
Bugün de yabancı dil bilmek sizi yeni pazarlara açar.
TL değil euro dolar kazanmanızı sağlar özellikle online hizmetler verenler için gerçekten nimettir.
Hatta yabancı dil sadece iş konusunda değil özel hayatınızda da pazarlarınızı genişletir.
İspanyolca öğrenirseniz Güney Amerika'dan bir sosyal networkünüz olabilir.
İtalyanca öğrenirseniz İtalyan arkadaşlarınız olur.
Ben Rusça öğrendim ve 8 senedir Türk sevgilim olmadı.
Çünkü Rusça ile daha az efor ile yakışıklı olmadan da bir çok Türkün dergilerde görebileceği güzellikte sevgililer bulabildim.
Yani öğrendiğiniz her dil networkünüzü yani pazarınızı genişletir.
Sen bu işin farkına varmışsın inşallah diğer arkadaşlar da idrak ederler.
Hayattaki en temel sorunlardan biri öncelik belirleme meselesidir.
Ben de bu konuda çoğu zaman hata yapıyorum.
Gününüzü ve işinizi doğru önceliğe göre planlamadığınız sürece potansiyelin altında başarı geliyor ya da başarısız olunuyor.
Bir idealiniz varsa bunun diğer işlerin önüne çekemezseniz bu ideale ulaşamazsınız ya da çok geç ulaşırsınız.
Mesela amacınız para biriktirmekse diğer tüm harcamalarınızdan önce biriktireceğiniz parayı ayırıp kalan para ile yaşamak lazım.
Yani önce harcayıp kalan paradan tasarruf yapmaya çalışırsanız hiç bir zaman bu olmayacaktır.
Çünkü her zaman kazancınızdan daha fazlasını harcama isteğiniz olacak geriye para kalmayacak.
Aynı şekilde önce işlerimi bitireyim de sonra ingilizce öğrenirim, tenis öğrenirim, tango kursuna giderim derseniz o işe sıra hiç gelmeyecek.
Çünkü hayatta işler bitmez, siz elinizdeki işleri bitirdikçe yeni işler gelmeye devam eder, yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam eder.
Eğer amacın gerçekten ingilizce öğrenmekse bu ideale gününün en kıymetli zamanını ayır.
Kalan zamanda da işlerini yetiştirmeye çalış.
Değişen bir şey olmayacak işler yine yetişmeyecek, 5 senedir ofisten tüm işlerimi bitirdim yarın yapacak bir şey kalmadı hissi ile hiç çıkamadım.
Günün en kıymetli kafanın en iyi çalıştığı saatler sabah saatleridir.
Bu saatleri zihinsel emek gerektiren işlere ayırmak lazım.
Her sabah 2 saat telefonu sessize al, işi gücü bırak, sistemli ve programlı şekilde ingilizce çalış.
Geri kalan saatlerde 250 lira 500 lira ya da 50 lira...
Günlük işlerini ve hayatını sürdürmeye devam et.
Emin ol gelirin falan düşmeyecek yine aynı işleri yapacaksın bir şekilde o işler de yetişecek.
Ama sene sonunda İngilizcenin geldiği yer seni yeni pazarlara açacak.
En kısa sürede idealine ulaşırsın inşallah değerli kardeşim.
Sen irade ortaya koyabilen bir adamsın, önceliğini belirledin mi hedefine ulaşacağına eminim.
neden yabancı dil öğrenilmeli sorusuna verilebilecek en mükemmel yanıt olabilir.
teşekkürler üstadım. duygularıma tercüman oldun resmen.
ve günün en verimli olan zamanın sabah saatleri olduğunu da uzun süredir deneyim etmiştim.
ama şuan sayenizde farkına vardığım şey, bu saatleri ingilizce öğrenmeye ayırmam gerektiği...
tekrardan çokça teşekkür ediyorum