Hocam hayırlı geceler diliyorum. İlk önce geçmiş olsun çok kötü bir durum olmuş ama terk eden karşı tarafsa hiçbir şekilde üzülmeyin. İnsan ilk önce kendisini sevmelidir hocam ben bunu öğrendim. Ben de aynı durumları yaşadım ki herkes belli yaş aralığında yaşayacağı duyguları acısıyla tatlısıyla yaşıyor. Bilmiyorum benden büyük müsünüz, küçük müsünüz ama sizlere bir dost tavsiyesidir; ilk önce kendinizi sevin. Kendinize zaman ayırıp kendinizle mutlu olmayı bilin elinizden geldiği kadar. Bir insana ihtiyaç duymadan da mutlu olunabiliyor, tecrübeyle sabittir hocam. Acı evet acı çekersiniz sonuçta belli yaşanmışlıklar var fakat sizin değerinizi bilmeyen insanla asla mutluluğu yakalayamazdınız. Bu hayatta mutluluğun güzelliğini huzursuz olduğumuzda anlıyoruz. Acı çekeceksiniz fakat o acı içerisinde kendinizi bulacaksınız. Oturup bir düşünün, kendinizle mutlu olmak için ne yaptın? İnsanoğlu kendisiyle mutlu olmayı bilseydi emin olun ki bazı hüzünlere kapılmazdı. Hocam klasiktir ama ciddi manada gerçektir, görüyor musunuz, duyuyor musunuz, yürüyebiliyor musunuz? Anne babanız yanınızda mı? Hocam o hastane köşelerinde nice insanları gördüğümüz zaman anlayabiliyoruz bizim çektiğimiz aşk acısı, terk edilme acısı vs... onlarınki yanında bir hiç olduğunu. Görüyorsunuz ve o bir saniye gördüğünüz hayatı yaşamak isteyen nice görmeyen kişiler var, yürüyebiliyorsunuz ve 1 dakika bile olsa yürümeyi isteyen insanlar var. Bunları bilerek, oturup düşünerek yaşarsanız hayatı emin olun her şey geçer. Ben de yaşadım zamanında. Yaşanılacaktı ve yaşandı bitti. Oturup düşündüm, kendimle konuştum ve gerçek sevginin insanın Allah'u tealaya olan sevgisi ve kendisine olan sevgisi olduğunu anladım. Şimdi de hayatımda birisi var. Şükür sebebim diyeceğim birisi. İnsan bazı güzelliklere erişebilmesi için kötülüklerden ayrılması gerekiyor. Emin olun ki karşınıza kalbiniz gibi birisi çıkacak. Onun değerini bilin. Allah'a emanetsiniz, hayırlı geceler dilerim.