hayridumanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
İdeasoft'ta sitesi olan bir oyuncakçıdan bayilik aldık. Fakat maalesef adamlar XML vermeyi reddediyor, ürünleri tek tek siz girin diyorlar. İş başa düştü;
Dediğim gibi e-ticaret sitesi İdeasoft altyapısı ile çalışıyor. Normal sitede fiyatlar gözükmüyor, ancak kullanıcı girişi yaptığınız zaman fiyatlar gözüküyor. Dolayısı ile botu yazacak arkadaşa şifreleri vereceğiz. Her ürünün kendi ürün sayfasında markası, ürün adı, Kategorisi, tekrar Marka'sı, Stok Kodu, Barkod'u ve Koli İçi Adedi bilgileri var (sadece bu Koli İçi Adedi işimize yaramıyor). Peşinden ürünün fiyatı ve Açıklaması var (bazı ürünlerde Açıklama kısmı boş). Ve her ürünün 1,2 veya 3 adet resmi var. Ekte örnek bir ürün sayfası gönderiyorum.
Sitede tahmini 3.500 adet ürün var, tabii ki bot ile hepsinin çekilmesini istiyoruz.
Ürünleri çektikten sonra tercihen XML, olmazsa Excel formatında almak isteriz, ama XML olarak alırsak çok iyi olur. Biz de ürünleri Opencart'a aktaracağız.
Bu tip hazır bir botu olan varsa veya ben yazarım diyen varsa lütfen benimle iletişime geçiniz, direkt olarak fiyat ve süre verirseniz baştan zaman kazanmış oluruz.
R10'daki mesaj kutum çabuk doluyor, benimle hayri@dumanli.com veya 0 532 254 84 40 no.dan iletişime geçebilirsiniz.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Hayri Dumanlı
ideasoft rest api servisi mevcut. adamlar xml veri vermiyorsa panellerinden webservis kullanıcı oluşturup size iletebilirler. webservis kullanıcısına Kategori ve Ürün listeleme yetkisi vermeleri yeterli olur bunu yapmalarını talep etmeyi deneyebilirsiniz.
Yine kabul etmezlerse site adresi gönderirseniz bakayım.