Paylaşımlı hosting, anlık 100 ziyaretçi, günlük 10 - 15k tekil hit ile iyi bir performans almak zor değil.
Hangi eklentiyi kullanıyor olursanız olun, JS engellemeden düzen kaymasının önüne geçilebilir, Search Console'da da iyi URL'lere sahip olunabilir.
Ben Litespeed kullanıyorum, şimdiye kadar hiç farklı eklenti kullanmadım.
@RocKets; sana anlatmıştım, bilmeyen arkadaşlar da faydalansın.
Düzen kayması problemini gidermek oldukça basit. Düzen kayması, sayfa yüklenirken ekranın görünen kısmını kapsar. Bir telefon ekranı düşünelim, sayfa yüklenirken görünen kısmın kaymaması lazım.
Sayfanın geri kalan kısmı isterse 5 metre kaysın, problem yok.
Bunun için de mobil ve masaüstünde iki farklı sabit reklam oluşturmalı, her iki görünüm için de sabit reklam kullanılmalı.
Esnek reklam kullandığımızda alanı sabitlesek bile, Google bunun dışına çıkabiliyor. Haliyle siz sabitledim sanıyorsunuz ama o düzen yine de kaymaya devam ediyor.
Masaüstü hitiniz düşükse, sayfa ilk yüklenirken ekranın görünen kısmında masaüstünde reklam kullanmayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum çünkü sitelerim mobil ağırlıklı hit alıyor.
İlla masaüstünde reklam kullanılacaksa bunu da sabit 728*90 yapıp, mobilden gizleyebilirsiniz. Alana da css ile
min-heigth: 90 verebilirsiniz.
Mobilde ise sayfanın en tepelerinde, ekranın görünen kısmında sabit
336*250 boyutlarında bir reklam kullanıyorum.
Bu alanın CSS ile sadece mobilde görünmesini sağlıyorum.
(@media only screen ve min-height:340 yapıyorum.)
Böylece düzen kayması sıfır oluyor.
Bu durum sayfanın yüklenme hızına doğrudan etki etmiyor ancak düzen kaymasını sıfırlıyor.
Pageinsight verilerinde 50-60 arasında mobil hız değeri çıkan sayfalarım, Console'da iyi URL olarak işaretleniyor.
Bahsettiğim sabitleme işlemini esnek reklam birimi ile yaparsanız, anlık olarak sorunun çözüldüğünü tespit edebilirsiniz. Ama google 1 ay boyunca veri toplayarak Console'a işlediği için, URL'ler iyi olarak işaretlenmiyor.