Bende Marshall'ın açıklamalarını vesaire bilmiyordum , sizin gönderdiğiniz linkten öğrendim . İngilizler bir acayip insanlar hakikaten .
Alıntı
According to Tim Marshall, white was the Umayyad colour in memory of Mohammed's first military victory, black was the Abbasid colour to mark a new era and to mourn the dead of the Battle of Karbala, and green was the colour of the Prophet's coat and of his followers as they conquered Mecca.[5] Alternatively, the colours' symbolism has been described as follows: white for the Damascene Umayyad period, green for the Caliph Ali, red for the Khawarij movement, and black for the Prophet Mohammed, showing the "political use of religion" in opposition to the increasingly secularized Turkish colonial rule.[6] Similarly, Marshall explains the use of the European tricolor as a sign of the break with the Ottoman past, while the colours are deeply Islamic without using the star and crescent used by the Ottomans.[5]
Türkçeye çevirim :
Tim Marshall'a göre Beyaz Emevilere ait bir renk Muhammed'in hafızalara kazınan ilk askeri zaferinden , Siyah Abbasilere ait bir renk Kerbela savaşının ve yeni dönemin yasını tutmayı işaret ediyor , Yeşil rengi ise Peygamberin ceketi ve Mekkeyi fetheden takipçilerinin rengidir . Alternatif olarak bu renkler aşağıdaki gibi sembolize edilmiştir .
Beyaz Şam zamanı Emevi dönemini yeşil Halife Ali'yi , Kırmızı hariciler hareketini ve siyahta Peygamber Muhammed'i sembolize ediyor , bu sembolizm dinin siyasette kullanımında gittikçe sekülerleşen Türk koloni yönetimine karşı duruşu göstermektedir . Benzer şekilde Marshall bunu Avrupaya has kullanımıyla üç renkle Osmanlı geçmişinden kopuşun bir alameti olarak açıklarken bu renklerin Osmanlı'ya has hilal ve yıldız kullanılmadan derin bir islami manaya dönüştüğüne işaret etmektedir .