Arkadaşlar Merhaba, bir sorum olacak . Ben Engin Demiroğ hocanın BTK'daki Java ile programlamaya giriş eğitimini takip ediyorum ve orada Swing ile arayüz programlama bölümünde NetBeans kurulumunu yaptım. Engin hocam NetBeans v10.0 ı kullanıyordu . Şuanda güncel sürüm v12.5 ve MySQl ile Connector 8.0 yardımı ile database e bağlanmak istiyorum ancak Engin hocamın ekranın sol kısmında Libraries diye bir klasör var ve sağ tıklayıp Add Jar deyip ekleyebiliyor ancak ben v10.0 ı da indirdim ikisindede öyle bir klasör bulamıyorum. İnternette araştırdığıma göre Tools sekmesinde var Libraries klasörü ama oraya girdiğimde nereye Jar dosyasını ekleyeceğimi bulamıyorum. Bu sebepten database e bağlanamıyorum. Services klasörüne gidip oraya ekleyebiliyorum database i ancak programı Run ettiğimde başlatamıyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim discorda da yazdım ama dönüş alamadım. Teşekkürler. iyi çalışmalar herkese. Bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar.