hocam en basit yolunu tarif edeyim (benim yaptığım bu en azından. binance ile binanceTR birbirine bağlı bende. binance tarafında da kimlik onayım vardı, o yüzden binanceTR de de otomatik onaylı hesap olarak geçiyor. onaysız hesapta dışa aktarım nasıl oluyor bilmiyorum ama.)
-binanceTR'ye banka hesabımdan TL yolluyorum.
-binanceTR de USDT alıyorum.
-Onu da BEP20 ağı üzerinden gate.io ya yolluyorum. (BinanceTR'de para çekme kısmında da, gate.io da yatırma kısmında da BEP20 seçip adresi oluşturman gerekiyor ama. farklı ağlar arası transfer yapmaya kalkarsan sonucu ne olur bilemiyorum. kriptoda sanırım ortadan yok oluyor. dikkat etmek lazım o yüzden buna. için rahat olsun diye 3-5 dolar atıp deneme yapmak da başka bir çözüm. ben son transferlerimi yapmadan önce öyle yapmıştım. 5-10 dk içinde aktarım oluyor USDT - BEP20 ile)
aldığım tokenlerin tamamı USDT paritesinde karşılıkları olduğundan tekrar orada BTC'ye veya ETH'ye çevirmekle uğraşmıyorum.
gate.io nun tek sıkıntısı (ben bulamadım yada) piyasa emri veremiyorsun. limit emri verebiliyorsun. onda da fiyat çok oynaksa yakalaması çok zor oluyor. alırken diğer bir seçenek de fiyatı biraz yüksek yazıp almak. ne kadar mantıklı olur bu hareket bilemedim ama.
bu arada Binance üzerinden de çok güzel fırsatlar çıkıyor ama gate.io biraz daha yeni çıkan tokenleri, coinleri barındırıyor. riski var, ama yürü ya kulum dediğinde de uçup gidiyorlar. o yüzden benim sepet baya kalabalık

Şu an -%30 olan da var, +%75 olan da var. bir kaçı x mertebesinde artış yaparsa zaten diğer zararda olanları da kapatıyor aslında ama tabi hepsi kader kısmet